İddia: Galaxy Tab S9 Ultra Bu Yılın Snapdragon Destekli En Hızlı Tableti Oluyor

İddiaya göre, Samsung'un yaklaşmakta olan en üst düzey tablet modeli Galaxy Tab S9 Ultra, aynı zamanda şirketin en yeni ve en iyi Android telefonlarına güç sağlayan Qualcomm'un Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisiyle geliyor. Twitter'da...

İddiaya göre, Samsung'un yaklaşmakta olan en üst düzey tablet modeli Galaxy Tab S9 Ultra, aynı zamanda şirketin en yeni ve en iyi Android telefonlarına güç sağlayan Qualcomm'un Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisiyle geliyor. Twitter'da Tech_Reve hesabından bilgi sızdıran bir kişiye göre özel işlemci, yeni nesil Samsung Galaxy Tab S9 Ultra'da görünüyor. Bu da onu 2023'ün en güçlü tableti yapıyor.

Samsung iPad Pro modelleriyle farkı kapatmak istiyor

Galaxy Tab S9 serisi, Samsung'un Apple'ın üretim hattındaki iPad Pro modelleriyle arasındaki performans farkını kapatmak için tam olarak ihtiyaç duyduğu cihaz olabilir. Özel işlemci, hızlandırılmış GPU ve CPU performansı nedeniyle standart Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisine göre üstünlüğe sahiptir. Galaxy S23'ün Kryo CPU çekirdeği, normal sürümdeki 3.2 GHz'e kıyasla 3.36 GHz'e hız aşırtıldı. Adreno GPU, standart varyanttaki 680 MHz'e kıyasla 719 MHz'e yükseltildi.

Bununla birlikte, hız aşırtmalı işlemci WiFi 7 desteği için FastConnect 7800 ve oyunlarda donanım hızlandırmalı ışın izleme dahil olmak üzere standart olanla aynı yapay zekaya ve özellik iyileştirmelerine sahiptir. Sızıntı kaynağı, özel işlemciyi Snapdragon 8 Gen 2+ olarak adlandırdı. SamMobile, bunun bir çeviri hatası olabileceğini belirtti. Bunun Qualcomm'un en güçlü mobil platformunun Galaxy için sürümüyle aynı olduğunu ima etti.

Yine de burada büyük bir uyarı vardır. Bu iyileştirmeler, Galaxy Tab S9 Ultra için daha hızlı ve daha güçlü bir performansa yol açsa da, aşırı ısınma ya da aşırı pil tüketiminden de büyük olasılıkla sorumlu olacaktır. Yine de, yaklaşan tablet için hız aşırtmalı bir işlemci olasılığı çoğu tüketiciye çekici gelecektir.

Pil tarafının herhangi bir yükseltme görmesi olası durmuyor. Sızıntı kaynağı, tabletin Galaxy Tab S8 Ultra'da da bulunan 10.880 mAh pil alacağını iddia etti. Yaklaşan tabletin hız aşırtmalı bir işlemci kullanması gerektiği göz önüne alındığında, daha iyi güç verimliliği ve daha iyi pil ömrü görmek beklentiler dahilinde yer alıyor.

Samsung'un 2023 amiral gemisi lansmanını ertelediği düşünüldüğünde, Galaxy Tab S9 Ultra ve altlarının Galaxy Z Fold 5 ve Flip 5 ile birlikte Ağustos ayında gelmesi bekleniyordu.

Bilim Ve Teknoloji Haberleri