iOS 17 İçin Uyumluluk Listesi Sızdırıldı! İşte O Cihazlar

Yakın tarihli bir söylenti, iOS 17'nin çok popüler iki iPhone'u ortadan kaldıracağını iddia etti, ancak yeni bir sızıntı aksini gösteriyor.Salı günü bir söylentiye göre yaklaşan iOS ve iPadOS sürümleri, 2017'den itibaren...

Yakın tarihli bir söylenti, iOS 17'nin çok popüler iki iPhone'u ortadan kaldıracağını iddia etti, ancak yeni bir sızıntı aksini gösteriyor.

Salı günü bir söylentiye göre yaklaşan iOS ve iPadOS sürümleri, 2017'den itibaren A11 Bionic işlemci desteğini kesiyor. Ayrıca 2015'ten itibaren A9 ve A9X yongalarıyla uyumlu olmuyor.

iOS 17 için yeni bir uyumluluk listesi sızıntısı geldi

Spesifik olarak, bu söylenti iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, birinci nesil 9.7 inç iPad Pro, birinci nesil 12.9 inç iPad Pro ve beşinci nesil iPad'in iOS'u çalıştıramayacağını iddia ediyordu. 17. Ancak AppleInsider'a gönderilen bir ipucu, söylentiye kısmen karşı çıkıyor ve iOS 17'nin iPhone 8 ve iPhone X modellerini destekleyeceğini söylüyor.

Apple'ın eski çiplere sahip iPad'leri desteklemeye devam ederken iPhone'larda daha yeni çipler için uyumluluğu kaldırması mantıklı olmaz gibi duruyor. Şirket, cihazlar için yazılım desteğini aşamalı olarak kaldırıyor, ancak daha yeni donanımları kesmek yerine eski ürünlerle başlıyor. Yine de, iOS ve iPadOS güncellemelerinin sonunda eski cihazları desteklemeyi bırakması yaygın bir durumdur. Örneğin, iOS 16, iPhone 6 ve iPhone 7 serileriyle uyumlu değildir.

Bazen en son işletim sistemini çalıştıran cihazlarda değişiklik olmaz. Örneğin, iOS 15, iOS 14'ü çalıştıran aynı cihazları destekler. Şimdiye kadar, bazı raporlar iOS 17 güncellemesinin kararlılığa odaklanmasını bekliyor. Durum buysa, daha az hata veya başka sorun olacağından eski cihazlar için desteği sürdürmek daha kolay olacaktır.

Bilim Ve Teknoloji Haberleri