iPhone 14 Plus iPhone 13 mini'den Daha İyi Satıyor

2023'te satın alınabilecek en iyi telefonlardan birisi olan iPhone 14 serisi geçtiğimiz Eylül ayında piyasaya çıktı. Bu süreç içerisinde yarım yıl geçti. Herhangi bir büyük amiral gemisi lansmanından olduğu gibi, özellikle...

2023'te satın alınabilecek en iyi telefonlardan birisi olan iPhone 14 serisi geçtiğimiz Eylül ayında piyasaya çıktı. Bu süreç içerisinde yarım yıl geçti. Herhangi bir büyük amiral gemisi lansmanından olduğu gibi, özellikle Apple'ın iPhone 13 mini'yi iPhone 14 Plus ile değiştirme kararı söz konusu olduğunda bir dereceye kadar tartışma yaşandı.

iPhone 14 Plus iPhone 13 mini'ye göre daha popüler

Görüntülü Tedarik Zinciri Danışmanları tarafından yürütülen yakın tarihli bir rapor, iPhone 14 serisi için panel sevkiyatlarına ışık tuttu. Bu da farklı modellerin göreceli ticari başarısını ölçmeye yardımcı oluyor. Her şeyden önce iPhone 14 serisi, Nisan ayı itibarıyla yıllık teşhir gönderilerinin sayısında yüzde 2'lik bir artışla selefinden biraz daha popüler duruma geldi.

İkinci olarak, sonuçlar Pro iPhone modellerinin önceki yıllardaki yerleşik trendi pekiştirerek ve geliştirerek standart modellerinden daha iyi performans göstermeye devam ettiğini gösteriyor. Ayrıca rapor, bu yılki seriden elde edilen gelirin muhtemelen daha yüksek olduğunu, çünkü Apple'ın daha düşük kaliteli modeller pahasına daha fazla üst model sattığını açıklıyor. Referans olarak, standart modelin satışları yüzde 36 oranında düşerken, Pro ve Pro Max'in satışları sırasıyla yüzde 22 ve yüzde 23 arttı.

Burada en ilginç olanı, iPhone 14 Plus için gönderiler iPhone 13 mini ile karşılaştırıldığında yüzde 59 artması oldu. Bu da, artıya karşı mini tartışmasını kesin olarak çözüyor. Yine de iPhone 14 Plus, en az popüler olan iPhone 14 modeli olmaya devam ediyor. Rapor ayrıca, iPhone 15 duyurusuna kadar ilerleyen aylar için oldukça kasvetli bir tahmin içeriyor. Bununla birlikte, şu ana kadarki sonuçlar göz önüne alındığında Apple'ın son iPhone'larının başarılı olduğu söylenebilir.

Bilim Ve Teknoloji Haberleri