iPhone 15 Yeni Action Butonu Test Aşamasında Yer Alıyor

Görünüşe göre Apple Watch Ultra'nın bir özelliği bu yıl iPhone Pro modellerinde yerini alıyor olabilir. Mekanik sessize alma anahtarının yerini kapasitif bir düğme alıyor ve güvenilir bir kaynak, bunun kullanıcı tanımlı bir...

Görünüşe göre Apple Watch Ultra'nın bir özelliği bu yıl iPhone Pro modellerinde yerini alıyor olabilir. Mekanik sessize alma anahtarının yerini kapasitif bir düğme alıyor ve güvenilir bir kaynak, bunun kullanıcı tanımlı bir iPhone 15 Eylem düğmesi olarak da işlev görebileceğini gösteriyor. Yeni ses basmalı anahtarının, kullanıcıların tam olarak nasıl çalışacağını seçmesine de izin vermesi mümkün duruyor.

iPhone 15, Action butonuyla alakalı yeni detaylar geliyor

Bu ayın başlarında, yeni CAD çizimleri, 3D render sanatçımız Ian Zelbo'nun iki iPhone 15 Pro modelinin mevcut ses düğmeleri ve sessize alma düğmesini yeni kapasitif düğmelerle değiştireceği sonucuna varmasına neden oldu.

Bu değişiklikle ilgili bir sorun, iPhone'un düğmeye basılarak açılması ve sıfırlanmasıdır. Kapasitif düğmelerin çalışması için güç gerekir, bu nedenle Dynamic Island ayrıntılarını doğru bilen bir sızıntı, Apple'ın bunu yeni bir süper düşük enerji modu aracılığıyla ele aldığını söylüyor. Bu detayları MacRumors forumunda paylaştı.

Apple'ın, telefon kapalıyken dokunsal geri bildirimi dahil edip etmemeye hala karar verdiğini söylüyor. Donanım tasarımı elbette bu aşamada tamamlanmıştır, ancak bu bir yazılım değişikliği olacaktır. Bu nedenle şirket bu kararı lansmandan önce herhangi bir noktada verebilir. Benzer şekilde, ses ayarlayıcı, siz daha sert bastıkça daha hızlı değişimi veya değiştirmek için kaydır işlevini destekleyebilir. Bu da yazılım kontrollü olacak ve kullanıcıların nasıl çalışacağını seçme olasılığını açacaktır.

Bu yeni mod, mevcut düşük enerji modunda bulunan özellikleri de yönetecek: Bul, Bluetooth/ultra geniş bant ve Apple Pay Express Transit. Daha verimli olacak ve bu özelliklerin daha uzun süre dayanmasını sağlayacaktır.

Bilim Ve Teknoloji Haberleri