İş Bankası Çöktü! İşcep Ne Zaman Düzelecek?

Türkiye İş Bankası kullanıcı mobil uygulamaya giremedi. Erişim probleminin yaşanmasının ardından İş Bankası’nın çöktüğü yönünde söylentiler dolaşmaya başladı. Peki İş Bankası’nda problem ne? İşte detaylar…İş...

Türkiye İş Bankası kullanıcı mobil uygulamaya giremedi. Erişim probleminin yaşanmasının ardından İş Bankası’nın çöktüğü yönünde söylentiler dolaşmaya başladı. Peki İş Bankası’nda problem ne? İşte detaylar…

İş Bankası müşterilerinin birçoğu İşCep mobil bankacılık uygulamasına giriş yapamadı. İşlemlerin görüntüleyemediğini belirten müşteriler uygulamanın çöküp çökmediğini merak ediyor. Teknoloji çağından yaşadığımız bu dönemde akıllı cihazların yayın kullanımı ile insanların birçoğu banka şubelerine gitmeden birçok işlemini mobil uygulama ile halledebilmektedir. Bugün Türkiye İş Bankası müşterileri İşCep uygulamasına giriş yapamadı. Problemin ne olduğu araştırılıyor. İşte detaylar…

İş Bankası Çöktü!

Teknoloji çağının gereklilikleri ile beraber akıllı cihazların kullanımı arttı. Bilhassa covid-19 döneminde bütün dünyayı etkisi altına alan pandemi ile akıllı cihazların kullanımı arttı. Çünkü bu süreçte insanlar işlerini evden çıkmadan halletmeye çalıştılar. Hal böyle olunca da akıllı elektronik cihazların kullanımı sadece artmadı aynı zamanda çeşitli alanlardaki ihtiyaçlar da giderilmeye başlandı. Peki bu nasıl oldu.

Dünya genelinde kullanımı artan akıllı cihazlar ile eğitim, ekonomi, çevre, sağlık ve daha birçok konu hakkında insanlar yararlanmaya başladı. Bilhassa vatandaşlar fatura ödemelerinde kurumlara gitmek yerine hem zamandan kazanarak hem de daha kolay bir şekilde işlemlerini gerçekleştirdiler. Mobil bankacılık kullanımı oldukça yaygın bir şekilde kullanılmaya başlandı.

İş Bankasında Problem Ne?

Küreselleşen dünyada bütün sistemler birbirileri ile entegre bir yapı içerisinde çalışmakta. Bugün bilhassa ekonomi alanında kelebek etkisi dediğimiz dünyanın bir ucundaki çırpınış öbür tarafı etkileyecek seviyede. Teknoloji çağı ile birlikte akıllı cihazların kullanımı da yaygınlaştı. Bilhassa akıllı telefonların kullanımı oldukça fazla kullanılıyor. Akıllı cihazların özelliklerini göz önünde bulundurduğumuz zaman hayatın birçok noktasında kolaylıklar sağladığını ifade edebiliriz.

Akıllı cihazların hayatımıza girmesi ile artık birçok işlemimizi bu cihazlar vasıtası ile gerçekleştiriyoruz. Marjinal maliyet neredeyse sıfır olup dünyanın bir diğer ucundaki kişi ile görüntülü konuşur hale geldik. Ki bunun gerçekleşmesi çok uzun bir zaman almadı. Dolayısı ile teknolojinin hızına ayak uyduramadığımız bugünlerde beş yıl sonrasının ne olacağını tahmin etmek çok da zor olmasa gerek.

Teknolojide ki gelişmeleri göz önünde bulundurarak akıllı cihazların hayatımızda birçok kolaylık sağladığından bahsettik. Bugün neredeyse bütün dünyada insanların kullandığı mobil uygulamalar bunlardan bir tanesi. Bu açıdan baktığımızda bankaların kullandığı mobil uygulamalar da birçok konuda faydalı olmuştur.

Kişiler bankaların mobil uygulaması ile birçok kampanyadan faydalanmanın yanında fatura, eğitim, kira ve daha birçok ödeme işlemini de oturduğu yerden gerçekleştirebiliyor. Türkiye’de de insanlar birçok işlemini bütün dünyada olduğu gibi bankaların mobil uygulamalarında gerçekleştiriyor.

Türkiye’nin en büyük ve en çok müşterisine sahip olduğu bankalarından biri olan Türkiye İş Bankasına bugün birçok müşteri giriş yapamadı. Müşteriler mobil uygulamaya girdiği zaman teknik bir arızanın olduğu uyarısı ile karşı karşıya kaldı. Dolayısı ile müşteriler sistemin çöküp çökmediğini, problemin ne olduğunu araştırmaya başladı.

İş bankası uygulamasına giremeyen müşteriler, bilgilendirme başlığı altında “teknik bir sebeple işleminizin sonucunu şu an görüntüleyemiyoruz. Bu hatayı almaya devam ederseniz 0 850 724 0 724 numaralı telefon şubemizi arayınız. (29377)” şeklinde ekrana uyarı aldılar. Sosyal medyada gündem olan İş Bankasının İşCep uygulaması işlemleri görüntülenemedi. Geçtiğimiz dönem başka bankalarda da aynı problemler yaşanmıştı. 6 Temmuz 2022 tarihinde aynı problemi yaşayan bankalardan bir tanesi de Akbank’ idi. Aynı problemi yaşayan Akbank çalışma ve EFT işlem süreleri 15.00’a kadar sürmüştü. Aynı zamanda Akbank da sosyal medyada gündem olmuştu.

Bilim Ve Teknoloji Haberleri