Microsoft, Bing AI Güncellemesi Sunuldukça SwiftKey Forumlarını Kaldırıyor

Galaxy akıllı telefonlar ve tabletler için önceden yüklenmiş klavye seçeneklerinden biri olan Microsoft'un SwiftKey'i geçtiğimiz günlerde bir güncelleme aldı. Ardından Microsoft, SwiftKey destek forumlarını tamamen devre dışı...

Galaxy akıllı telefonlar ve tabletler için önceden yüklenmiş klavye seçeneklerinden biri olan Microsoft'un SwiftKey'i geçtiğimiz günlerde bir güncelleme aldı. Ardından Microsoft, SwiftKey destek forumlarını tamamen devre dışı bırakmış görünüyor. Son SwiftKey güncellemesi, Microsoft'un ChatGPT'ye yanıtı olan Bing AI için bir düğme ekledi. Bu yeni düğme, Microsoft'un web'den yanıtlar bulabileceğini, ton önerileri sağlayabileceğini ve sohbet edebileceğini söylediği Bing sohbet botuna erişim sağlıyor.

Microsoft, SwiftKey forumlarını kaldırdı

Sosyal medya platformu Mastodon'daki bir kullanıcı, Microsoft'un Bing AI SwiftKey güncellemesini kullanıma sunmasıyla kabaca aynı zamanda şirketin SwiftKey için genel destek forumlarını sildiğini fark etti. Sosyal medya kullanıcısı, Microsoft'un bu Bing AI güncellemesini aldıktan sonra SwiftKey kullanıcı tabanından bu yeni Bing AI düğmesinin ve işlevselliğinin eklenmesiyle ilgili tepkilerden kaçınmak için destek forumlarını kaldırmış olması gerektiği sonucuna vardı, ancak bazı kullanıcılar bu özelliği memnuniyetle karşılayabilirken diğerleri muhtemelen görmezden geldi.

Doğru olan şu ki, birçok insan değişime katı bir şekilde tepki veriyor ve Microsoft'un görünürdeki stratejisinin bir parçası olarak SwiftKey klavyesine gerçekten eklemek istediği bir özellik için bir şikayet seliyle uğraşmak istememe olasılığı her zaman vardır. Açıkça görülüyor ki Microsoft, Bing AI'sinin mümkün olduğunca geniş çapta erişilebilir olmasını ve ChatGPT ve diğer konuşma AI'larına karşı popülerlik yarışmasını yenmesini istiyor. Bu özelliği SwiftKey'e eklemek, Bing'e daha geniş bir görünüm sağlamalıdır.

Bunun SwiftKey kullanıcıları tarafından şirketin yanlış yaptığı anlamına gelip gelmediği, muhtemelen internetin bazı köşelerinde bir yerlerde tartışmalıdır. Bing AI özelliği, kullanıcının girişlerini her zaman okumamalıdır ve ayrıca, birçok kişi muhtemelen parmaklarının ucunda bir konuşma AI'sı olması fikrini sevecektir.

Bilim Ve Teknoloji Haberleri