Microsoft, Print Screen Tuşunu Daha Kullanışlı Hale Getirmek İstiyor

Microsoft, Windows 11 kullanıcıları için Print Screen düğmesinin varsayılan işlevinde bir değişiklik planlıyor. Normalde, düğmeye basmak monitörünüzdekilerin anlık görüntüsünü panoya gönderir. Bununla birlikte, en yeni...

Microsoft, Windows 11 kullanıcıları için Print Screen düğmesinin varsayılan işlevinde bir değişiklik planlıyor. Normalde, düğmeye basmak monitörünüzdekilerin anlık görüntüsünü panoya gönderir. Bununla birlikte, en yeni Windows 11 Insider Preview sürümlerinde, düğmeye basmak bunun yerine daha çok yönlü Ekran Alıntısı Aracını başlatır.

Microsoft, ekran görüntüsü alma tuşunu işlevlendiriyor

Ekran Alıntısı Aracı, kullanıcıların ekranın tamamı yerine bir bölümünü yakalamasına olanak tanır. Dikdörtgen ve serbest biçim modları sayesinde her şeyi tek bir pencerede veya gördüklerinizin yalnızca bir kısmını yakalayabilirsiniz. Ekran Alıntısı Aracı, Print Screen'in geleneksel işlevinden daha fazla yardımcı programa sahip olsa da, uzman kullanıcılar anahtardan pek fayda sağlamayabilir. Print Screen düğmesi çoğu klavyede kullanım dışıdır ve birçok kişi için mevcut Ekran Alıntısı Aracı kısayolunu kullanmaya devam etmek daha kolay olabilir.

Xbox Game Bar uygulaması herhangi bir ekstra adım olmadan anında bir ekran görüntüsü kaydedebilir, ancak yine de elinizi Print Screen düğmesine getirmeniz gerekiyor. BetaNews'in belirttiği gibi, değişiklikten memnun olmayanlar, sistemlerinin erişilebilirlik ayarları aracılığıyla Print Screen düğmesinin rolünü onlarca yıldır yaptığı aynı şeye geri döndürebiliyor. Ayrıca, tuşa zaten özel bir işlev atadıysanız, Windows 11 bunu otomatik olarak değiştirmeyecektir.

Microsoft, değişikliği şu anda test ediyor ve kullanıcı geri bildirimlerine bağlı olarak, rotayı tersine çevirebilir ve Windows 11'in perakende yapılarında olduğu gibi Print Screen'in işlevini koruyabilir. Yine de, anahtarın yapabileceklerini genişletmek, onu birçok kişi için daha yararlı hale getirebilir.

Bilim Ve Teknoloji Haberleri