Microsoft, Windows 11 İçin Tartışmalı Reklam İçerikli Bildirimleri Başlat Menüsüne Ekliyor

Microsoft, Windows 11 için tartışmalı olabilecek bir özellik içeren isteğe bağlı güncelleme sunmaya başladı. Güncelleştirme, işletim sistemini 22621.1485'e getiriyor. Bir PC'nin dosyalarını yedeklemek için OneDrive'ı kullanma...

Microsoft, Windows 11 için tartışmalı olabilecek bir özellik içeren isteğe bağlı güncelleme sunmaya başladı. Güncelleştirme, işletim sistemini 22621.1485'e getiriyor. Bir PC'nin dosyalarını yedeklemek için OneDrive'ı kullanma istemi ekliyor.

Microsoft, Başlat menüsüne reklam koyuyor

Destek belgesinden öne çıkanlar özelliği, 'Başlat menüsündeki Microsoft hesapları için bildirimler' olarak ifade ediyor. Microsoft, istemlerin şu anda yalnızca küçük bir kitle için görüneceğini, ancak önümüzdeki aylarda daha geniş bir kitleye yayılacağını belirtti. Microsoft, bu tür bildirimlere reklam olarak net bir isim koymadı. Bu da, tartışmaya neden olabilecek bir durum olarak kullanıcıların karşısına çıktı.

Bazıları, bildirimleri Windows 11 ile entegre olan özellikler için yararlı bilgi istemleri olarak gördü. Diğerleri ise bunları araya giren reklamlar olarak nitelendirdi. Yeni özelliği içeren isteğe bağlı güncelleme, Windows 11 Ayarlar uygulaması aracılığıyla arayanlar tarafından kullanılabiliyor. Ayrıca Microsoft Update Kataloğu aracılığıyla da edinilebiliyor.

Önizleme sürümünde her şeyin yolunda gittiği varsayıldığında, güncelleme gelecek ay Microsoft'un Salı Yaması güncellemelerinin bir parçası olarak gönderiliyor.

Bilim Ve Teknoloji Haberleri