Milyonların Kullandığı Uygulamada Önemli Çözüm: Bilinmeyen Numaralar Tarihe Karışıyor!

WABetaInfo'dan paylaşılan bir blog gönderisiyle, Android kullanıcılarında test edilmeye başlanan yeni özellik duyuruldu. Test aşamasında bu yeni özellik, kaydedilmeyen numaraların kime ait olduğunu gösterecek.Kullanıcı Adına...

WABetaInfo'dan paylaşılan bir blog gönderisiyle, Android kullanıcılarında test edilmeye başlanan yeni özellik duyuruldu. Test aşamasında bu yeni özellik, kaydedilmeyen numaraların kime ait olduğunu gösterecek.

Kullanıcı Adına Öncelik Geliyor

Biliyorsunuz ki WhatsApp'ta bilinmeyen numaraların kime ait olduğunu anlamak imkansız. Ayrıca rehberde kayıtlı olmayan kullanıcıların güvenlik ayarlarına bağlı olarak fotoğraflarının da görülmemesi, bu anlaşılmazlığın artmasına neden oluyordu.

Söz konusu bu bilinmezliği düzeltmek adına harekete geçen WhatsApp ekibi, rehberde kayıtlı olmayan numaralarda kullanıcı adını öne çıkaracak. Böylelikle artık kayıtlı olmayan numaraların da kime ait olduğu kolaylıkla anlaşılabilecek.

Tabi bu noktada numaranın sahibinin WhatsApp'a kaydolurken kendi ismiyle kayıt olup olmayacağı belirleyici olacak. Çünkü herhangi bir nick name'i kullanıcı adı olarak belirleyenlerde bu özellik, aslında pek de işe yaramayacak.

Kullanıcı Adı Nasıl Görünecek?

Öte yandan WhatsApp, sohbetlerde kaydedilmeyen numaraları şu an için hala 'önce numara sonra isim' şeklinde gösteriyor. Üstelik şu anki sürümde numara kalın bir şekilde dikkat çekerken, kullanıcı adı küçük bir puntoyla ince bir şekilde görünüyor.

Söz konusu güncelleme ise bu durumu tamamıyla tersine çevirerek kişinin kimliğine odaklanıyor olacak.

Android Kullanıcılarında Test Ediliyor 

WhatsApp'ın bu yeni özelliği, şimdilik sadece 2.22.25.10 sürümüyle Android cihazlarda kullanılıyor. Ancak Beta güncellemesinin yakın zamanda iOS kullanıcılarına gelmesi bekleniyor.

Bilim Ve Teknoloji Haberleri