Şirketten yapılan açıklamaya göre, iş yerlerinde, metal veya plastik kaplı küçük telefon santrallerine kablo ile bağlı analog telefon makinaları, sadece şirket içinde ve ses iletişiminde kullanılıyor.
Oysa şu anda ses hizmetinin dışında başka iletişim kanalları olan sosyal medya, online videolu görüşmeler, SMS, faks, e-posta, müşteri ve şirket yönetimi açısından önemli olan ERP-CRM, e-ticaret yazılımlarını destekleyen internet ve bilgisayarlarla entegre olan robot operatörlü, ses kaydı alabilen, IP teknolojisine sahip santrallere ihtiyaç zaruri hale geldi.
Şirket, bu gerçekten hareketle yeni bir kampanya başlattı. Kampanya kapsamında iş yeri sabit telefonunu Netgsm'e taşıyan firmalara, mevcut operatörüne ödediği aylık fatura tutarı karşılığında, her yöne 250 dakika konuşma hakkıyla beraber internet bulutu üzerinden çalışan, Netgsm AR-GE merkezinde geliştirilen ve halihazırda 10 binin üzerinde firmanın da kullandığı sanal santral olan Netsantral ücretsiz veriliyor.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Netgsm Yönetim Kurulu Başkanı Adem Öcal, yapılacak bu dönüşümün, esnaf, KOBİ ve firmaların rekabet edilebilirliğini, dolayısıyla Türkiye'nin gelişmesine ve tüketici memnuniyetinin artmasına sebep olacağını vurguladı.
Netsantral'in çok sayıda yazılıma entegre olduğunu aktaran Öcal, açık olan entegrasyon API'ları sayesinde yazılım geliştiricileri, yazılımlarını Netsantral'e entegre ettiğinin altı çizdi.
Öcal, "Bu dönüşüm, firma ve işletmelere ilave bir harcama getirmiyor, üstelik özellikle yapay zekalı yakın geleceğe işletme ve firmaları uyumlu hale getirecek."
Netgsm olarak, iletişimde teknolojik dönüşüme destek kampanyası başlattıklarına dikkati çeken Öcal, şirketlerin ister harici, isterse dahili telefonlarının softphone uygulamalarıyla her yerden kullanılabilir hale gelmesinin, esnekliği artıracağını belirterek, 'www.netgsm.com.tr' internet adresinden numara taşıma ve santral hizmetine müracaat edilebildiğini kaydetti.