Poco F5, Snapdragon 7+ Gen 2 İşlemcisinden Güç Alıyor

Xiaomi Poco F5, Qualcomm Snapdragon 7+ Gen 2 işlemci ile piyasaya sürülen, ilk cihazlardan birisi oluyor. En büyük ve en iyi Android akıllı telefonlar Snapdragon 8 Gen 2 işlemciyle gelirken, birçok orta sınıf ve bütçe amiral gemisi...

Xiaomi Poco F5, Qualcomm Snapdragon 7+ Gen 2 işlemci ile piyasaya sürülen, ilk cihazlardan birisi oluyor. En büyük ve en iyi Android akıllı telefonlar Snapdragon 8 Gen 2 işlemciyle gelirken, birçok orta sınıf ve bütçe amiral gemisi cep telefonu, fiyatları çok büyük ölçüde artırmadan güç eklemek için önceki nesil işlemciye bakacaktır.

Poco F5 telefonunun hangi işlemciyi kullanacağı belli oldu

Poco F5, yaklaşmakta olan uygun fiyatlı bir amiral gemisi telefon ve Snapdragon 870 üzerinde bir yükseltme beklerken, Snapdragon Hindistan hesabı Snapdragon 7+ Gen 2 işlemcisinin kullanımını tanıttı. Mart 2023'te duyurulan Snapdragon 7+ Gen 2, en yüksek Kyro CPU 1 prime + 3 performans + 4 verimli çekirdek hızı 2,91 GHz ve 7 Gen 1'den yüzde 50 iyileştirilmiş performansa sahip 4nm'lik bir çiptir.

[embed]

GPU ve AI Engine için iki kat iyileştirme sunuyor. Aslında Qualcomm, Adreno GPU için 7 serisi tarihindeki en büyük performans sıçramasının yanı sıra güç verimliliğinde genel olarak yüzde 13'lük bir iyileşme olduğunu öne sürüyor. Snapdragon 7+ Gen 2; sis, duman ve diğer parçacık efektleri için Otomatik Değişken Hızlı Gölgeleme ve hacimsel işleme efektlerini etkinleştirdiğinden, oyuncular için burada Poco F5 için bazı potansiyel faydalar vardır.

Call of Duty Mobile, Fortnite ve diğerleri gibi 3 boyutlu oyunlar, grafik geliştirmelerle mükemmel görünüyor. İşlemci, 120 Hz QHD+ ekranları ve hatta 200 megapiksel kamera sensörlerini destekliyor. Paketin bir parçası olan Snapdragon X62 5G modem, 4,4 Gbps'ye kadar veri aktarım hızlarını destekliyor. Snapdragon 7+ Gen 2 sayesinde Poco F5'e sığdırılacak diğer önemli özellikler arasında, Bluetooth 5.3 ve Wi-Fi için FastConnect 6900 desteklenen hızlarda beş dakikadan daha kısa sürede yüzde 0-50 pil şarjı sağlayan Quick Charge 5 yer alıyor.

Spesifikasyonların geri kalanının ne içerdiği henüz netleşmedi. Poco F5, Poco F4 serisine göre bazı önemli performans artışları sağlayabilir.

Bilim Ve Teknoloji Haberleri