Popüler Bir YouTube Kanalı Hack Saldırısına Uğradı

Son birkaç yılda, küçük ve büyük YouTube kanallarının kripto dolandırıcılıklarıyla kanalı ele geçirmesiyle sonuçlanan saldırıların kurbanı olması çok yaygın hale geldi. Bugün, bu uygulama YouTube'un en popüler kanallarından...

Son birkaç yılda, küçük ve büyük YouTube kanallarının kripto dolandırıcılıklarıyla kanalı ele geçirmesiyle sonuçlanan saldırıların kurbanı olması çok yaygın hale geldi. Bugün, bu uygulama YouTube'un en popüler kanallarından biri olan Linus Tech Tips'i vurdu. 15 milyondan fazla abonesi ve Linus Media Group'taki diğer birkaç kanalıyla Linus Tech Tips, özellikle teknoloji alanında YouTube'daki en büyük kanallardan birisidir.

YouTube kanalı Linus Tech Tips hack saldırısıyla karşı karşıya

Kanalın adı "Tesla" olarak değiştirilip Elon Musk ve Bitcoin ile ilgili canlı yayınlar gösterilmeye başlanmadan önce, aboneler bazı eski yeniden yüklenen veya özel olması amaçlanan videoların akışlarında göründüğünü fark etti. Bir gecede kanal aniden değişti. Bu videolar genellikle kullanıcıları kripto göndermeleri veya cüzdan ayrıntılarını ifşa etmeleri için kandırıyor. Bu sabaha kadar kanal tamamen devre dışı bırakıldı ve hem kripto dolandırıcılığı hem de kanalın içeriği kaldırıldı.

Hack, Linus Media Group'un diğer iki kanalı olan Techquickie ve TechLinked'i de vurdu. Lil Nas X, Drake ve Taylor Swift gibi müzik sanatçıları da benzer ihlaller gördü. 2021'de Wired ile konuşan Google, bu tür ihlallerin kimlik avı saldırılarından kaynaklandığını kaydetti. Linus Tech Tips örneğinde ne olduğu şu anlık belli değildir. Yine de zarar verildi ve bu saldırıların ne kadar yaygın hale geldiği göz önüne alındığında, YouTube'un içerik oluşturucuları korumak için daha fazla araç sağlamaması şaşırtıcı duruyor.  The Verge, videoları yeniden adlandırmak veya silmek gibi bir kanalda büyük değişiklikler yapmak için ikinci bir hesabın onayını gerektiren bir "koruyucu sistem" önerdi.

Bilim Ve Teknoloji Haberleri