Samsung Display, iPhone 15 OLED Panel Üretimine Beklenenden Önce Başlıyor

Uzun süredir Apple tedarikçisi olan Samsung Display, bildirildiğine göre farklı bir tedarikçideki sorunlar nedeniyle iPhone 15 OLED panellerinin üretimine planlanandan bir ay önce başlıyor.  Mart ayı başlarında, Samsung Display'in...

Uzun süredir Apple tedarikçisi olan Samsung Display, bildirildiğine göre farklı bir tedarikçideki sorunlar nedeniyle iPhone 15 OLED panellerinin üretimine planlanandan bir ay önce başlıyor.  Mart ayı başlarında, Samsung Display'in tüm iPhone 15 serisi için ekran üretme ayrıcalığını kaybettiği söylendi. Görünüşe göre bu siparişlerden bazıları Güney Koreli üreticiye geri gönderiliyor.

Samsung Display, iPhone 15 serisinin OLED panellerini üretiyor

TheElec kaynaklarına göre Samsung Display, Mayıs ayından itibaren iPhone 15 serisine yönelik OLED panellerin üretimine başlıyor. Bu, tarihsel eğilimlerin önerebileceğinden bir ay önce olacaktır. Çinli ekran üreticisi BOE'nin iPhone 15 için bazı OLED panelleri sağlamasının beklendiği söyleniyor. Ancak, görünüşe göre ön kamera ve sensörler için üstteki hap çevresinde ışık sızıntısı sorunları da dahil olmak üzere üretimde sorunlarla karşılaşıyor.

BOE'nin sorunları olduğundan, Samsung'un daha erken çalışmaya başlayarak boşluğu dolduracağı bildiriliyor. Pro modelleri için panel üretimi planlandığı gibi Haziran ayında başlıyor. LG Display'in Haziran ayında üst iPhone 15 modelleri için LTPO TFT OLED paneller üretmeye başlaması beklendiğinden, Samsung Display yine de OLED ekranlarda münhasırlığa sahip olmuyor.

Üretim sorunlarına rağmen kaynaklar, BOE'nin sonunda iPhone 15 OLED ekran tedarik zincirine geri dönebileceğini iddia ediyor. Şirketin ışık sızıntısı sorununu çözmek için çalıştığı ve bir yıl içinde tedarikçi olarak geri dönebileceği söyleniyor. Etkinlik, BOE'nin kazançlı iPhone tedarik zincirinin bir parçası olmaya yönelik devam eden girişimlerinin sonuncusu oldu. Şirket, Apple'dan sipariş almak için üretime büyük yatırım yaptı, ancak çeşitli sorunlar ilişkinin sıkıntılı olmasına neden oldu.

Bilim Ve Teknoloji Haberleri