Samsung, Exynos Modemlerindeki Güvenlik Açıklarını Mart ve Nisan Güncellemeleriyle Düzeltiyor

Google kısa bir süre önce Samsung'un Exynos modemlerinde, bilgisayar korsanlarının sadece telefon numaranızı bilerek telefonlarınızı ele geçirmesine izin verebilecek kötü bir hatayı ortaya çıkardı. Güney Koreli teknoloji devi...

Google kısa bir süre önce Samsung'un Exynos modemlerinde, bilgisayar korsanlarının sadece telefon numaranızı bilerek telefonlarınızı ele geçirmesine izin verebilecek kötü bir hatayı ortaya çıkardı. Güney Koreli teknoloji devi şimdi bu güvenlik açıklarının giderildiğini doğruladı. Bir Samsung topluluk moderatörü, Exynos modem güvenlik açıklarının Mart 2023 güvenlik güncellemesinin bir parçası olarak yamalandığını açıkladı.

Samsung, Exynos modemlerdeki 5 güvenlik açığını Mart'ta yamaladı

Onay, Wi-Fi arama güvenlik açığını bildirmek için şirketin topluluk forumuna giden bir Samsung kullanıcısına yanıt olarak yapıldı. Moderatör, "Hiçbiri ciddi olmayan belirli Galaxy cihazlarını potansiyel olarak etkileyebilecek 6 güvenlik açığı belirledikten sonra, Samsung Mart ayında bunlardan 5'i için güvenlik yamaları yayınladı. Kalan güvenlik açığını gidermek için Nisan ayında başka bir güvenlik yaması yayınlanacak." diye yazdı.

Samsung topluluk yöneticisinin güvenlik açıklarının hiçbirinin ciddi olmadığını iddia etmesi oldukça ilginç duruyor. Bu ayın başlarında Google'ın Project Zero ekibi, Samsung'un Exynos modemlerindeki 18 sıfır gün güvenlik açığından dördünün ciddi düzeyde olduğunu ortaya çıkardı. Güvenlik araştırmacıları, kötü aktörlerin savunmasız cihazların kontrolünü uzaktan ve sessizce ele geçirmek için kusurlardan yararlanabileceğini iddia etti.

Exynos modemler çoğu telefonu riske attı

Etkilenen Exynos modemler, Galaxy S22 serisi, Galaxy A53 ve daha eski modeller gibi en iyi Samsung telefonlarının çoğunda bulundu. Google'ın Pixel 6 ve Pixel 7 serileri de dahil olmak üzere son amiral gemisi telefonları da etkilendi, ancak ikincisi Mart güncellemesiyle bir düzeltme aldı. Exynos W920 yonga seti ile çalışan giyilebilir cihazlar ve Exynos Auto T5123 işlemci kullanan araçlar gibi, amiral gemisi ve orta sınıf kategorilerindeki son Vivo modelleri de risk altındaydı.

Telefonunuz veya akıllı saatiniz etkilenen cihazlar listesindeyse, sizin için yayında olduğunu varsayarak en son güvenlik güncellemesini indirip yüklemeniz gerekir. Kalan güvenlik hataları Nisan ayında düzeltilecektir.

Bilim Ve Teknoloji Haberleri