Samsung, Galaxy S24 Exynos 2400 İçin Isınma Sorunlarından Kaçınmaya Çalışıyor

Gelecek yıl Galaxy S24 serisi için Exynos yonga setini yeniden canlandırmayı planlayan Samsung'u destekleyen daha fazla rapor birikiyor. En azından, Samsung'un yeni nesil amiral gemisi telefonları için kullanıp kullanmamasına bakılmaksızın...

Gelecek yıl Galaxy S24 serisi için Exynos yonga setini yeniden canlandırmayı planlayan Samsung'u destekleyen daha fazla rapor birikiyor. En azından, Samsung'un yeni nesil amiral gemisi telefonları için kullanıp kullanmamasına bakılmaksızın Exynos 2400 SoC'yi piyasaya sürmeyi planladığı bilgisi geliyor. TrendForce'tan alıntı yapan yeni bir rapor, Samsung'un Exynos 2400 SoC'yi 4nm LPP (Low Power Plus) işleminde oluşturacağını öne sürüyor ve SoC'nin 10 CPU çekirdeğine sahip olacağını yineliyor.

Samsung, Galaxy S24 için Exynos 2400'ın ısınmasından kaçınıyor

Henüz hiçbir şey kesin değil, ancak en son söylentiye göre Samsung'un Exynos 2400 SoC'yi geliştirmedeki en büyük zorluğunun güç tüketimi ve termal sorunlarla ilgisi var. Şirket, Exynos 2400 SoC'nin iyi bir termal tasarıma sahip olduğundan emin olurken enerji gereksinimlerini düşük tutmaya çalışıyor.

Bu zorluklar nedeniyle, bir şekilde rapor, Galaxy S24 serisinin Exynos 2400 SoC kadar çok kullanmayacağını ve Exynos ile Snapdragon yongaları arasındaki oranın daha çok ikincisine doğru eğileceğini tahmin ediyor. Bir kez daha, hiçbir şey onaylanmadı. Exynos 2400 var olabilir, ancak Galaxy S24 tarafından kullanılıp kullanılmayacağı hala bir muamma olarak duruyor.

Diğer söylentiler, Exynos 2400 SoC'nin 1x Cortex-X4 birincil çekirdek, 2x Cortex-A720 yüksek frekans çekirdeği, 3x Cortex-A720 düşük frekans çekirdeği ve 4x Cortex A520 enerji verimliliği çekirdeği dahil olmak üzere 10 CPU çekirdeğine sahip olduğunu söylüyor. Ayrıca Samsung, Exynos 2400 için tüm entegre devreleri daha küçük bir alana sığdırmak için bir yöntem olan FoWLP'yi (Fan-out Wafer Level Packaging) kullanmayı planlayabilir. Galaxy S24 serisine gelince, akıllıca bir tahmin, Samsung'un onu Ocak-Şubat 2024'te tanıtabileceği ve üç varyanttan oluşabileceği yönünde geliyor.

Bilim Ve Teknoloji Haberleri