Samsung Galaxy S24, Snapdragon 8 Gen 3 Özel Versiyonuyla Gelebilir!

Galaxy S23, Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy işlemcisi sayesinde önceki modellere göre muazzam bir performans ve güç verimliliği artışı sunuyor. Galaxy S24 serisinin de bir Qualcomm Snapdragon işlemciye sahip olması bekleniyor. Bu noktada...

Galaxy S23, Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy işlemcisi sayesinde önceki modellere göre muazzam bir performans ve güç verimliliği artışı sunuyor. Galaxy S24 serisinin de bir Qualcomm Snapdragon işlemciye sahip olması bekleniyor. Bu noktada önümüzdeki yıl da benzer gelişmeleri görmeye devam edebiliriz. Galaxy S24'ün olası işlemcisine ilişkin bilgiler duyurudan aylar önce sızdırılmıştı.

Galaxy S24 Snapdragon 8 Gen 3 özel versiyonunu kullanabilir

Geliştirici ve önemli bilgi kaynağı Kuba Wojciechowski, Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisinin CPU ve GPU yapılandırmasını sızdırdı. Yonga setinin model numarası SM8650 ve kod adı Lanai veya Pineapple olarak görüldü. İşlemcinin bir ARM Cortex-X serisi "Gold+" CPU çekirdeği, iki ARM Cortex-A7xx "Titanium" CPU çekirdeği, üç ARM Cortex-A7xx "Gold" CPU çekirdeği ve iki ARM Cortex-A5xx "Silver" CPU çekirdeği içerdiği bildirildi. Bu CPU çekirdeklerinin saat hızları henüz bilinmiyor.

Yonga seti, 32 bit Android kodunu çalıştırabilen herhangi bir CPU çekirdeğine sahip olmadığı için 32 bit Android uygulamalarını veya oyunlarını desteklemiyor. Bu, tüm geliştiricilerin uygulamalarını 64 bit mimariye güncellemesi gerektiği anlamına geliyor. Snapdragon 8 Gen 3 ayrıca 770 MHz'de çalışan Adreno 750 GPU'ya sahiptir. Yine de, gerçek bir akıllı telefonda saat hızı daha yüksek olabilir. Beklendiği gibi, Android 14 ve Linux Kernel 6.1 desteğiyle başlıyor. TSMC'den geliştirilmiş bir 4nm işlemi veya Samsung Foundry'den bir 3nm işlemi kullanılarak yapılabilir.

ARM henüz yeni nesil CPU ve GPU çekirdeklerini açıklamadı. Yine de duyuru Snapdragon 8 Gen 3'ün duyurulmasından çok önce olabilir. Samsung'un Galaxy S24'te Snapdragon 8 Gen 3'ün biraz değiştirilmiş bir sürümünü kullanması bekleniyor.

Bilim Ve Teknoloji Haberleri