Samsung Galaxy Watch 6 Serisi, Yüksek Çözünürlüklü Ekranlarıyla Dikkat Çekiyor

Samsung, Android akıllı telefonlar için en iyi akıllı saatleri yapıyor. 2021'de Tizen'den Wear OS'ye geçiş yapan şirket, ekran çözünürlüğünü de yükseltti. Şirketin benzer bir sıçramayı yeni nesil akıllı saatleri Galaxy...

Samsung, Android akıllı telefonlar için en iyi akıllı saatleri yapıyor. 2021'de Tizen'den Wear OS'ye geçiş yapan şirket, ekran çözünürlüğünü de yükseltti. Şirketin benzer bir sıçramayı yeni nesil akıllı saatleri Galaxy Watch 6 ve Galaxy Watch 6 Classic ile yapması bekleniyor.

Galaxy Watch 6 serisi çözünürlükte artış yaşadı

Sızıntı kaynağı Ice Universe'e göre, Galaxy Watch 6 serisi ekran boyutunda ve çözünürlüğünde bir artış yaşıyor. Galaxy Watch 6, 40mm ve 44mm boyutlarında geliyor. Galaxy Watch 6'nın 40 mm versiyonunun 432 x 432 piksel çözünürlüğe sahip 1.31 inç ekrana sahip olacağı bildiriliyor. Bu, Galaxy Watch 5'in 396 x 306 piksel çözünürlüğe sahip 1,2 inç ekranından bir sıçrama olarak görülüyor.

Galaxy Watch 6'nın 44 mm versiyonunun, 480 x 480 piksel çözünürlüğe sahip 1,47 inç dairesel OLED ekrana sahip olacağı bildiriliyor. Bu, Galaxy Watch 5'in 44 mm sürümü için 450 x 450 piksel çözünürlüğe sahip 1,4 inç ekranından bir sıçrama gibi duruyor. Yaklaşan Galaxy Watch'ın 40 mm versiyonu, ekran boyutunda %10'luk bir artışa ve %19 daha yüksek çözünürlüğe sahip oluyor.

Galaxy Watch 6'nın 44mm versiyonu için Samsung ekran boyutunu %5 büyütmüş gibi görünse de çözünürlük sıçraması %13 civarında kalıyor. Bu nedenle, ekran boyutundaki artışa rağmen Galaxy Watch 6 ve Galaxy Watch 6 Classic'in biraz daha keskin görsellere sahip olması bekleniyor. Bu daha yüksek çözünürlüklü ekranların daha güçlü bir yonga seti tarafından sürülüp sürülmeyeceği ise henüz kesinlik kazanmadı.

Kan şekeri izleme özelliğinin bundan birkaç yıl sonra geleceği söylendiği için, ivmeölçer, tansiyon izleme, barometre gibi Galaxy Watch 5 serisindeki benzer sağlık ve fitness takibi, vücut kompozisyonu analizi, EKG, GPS, kalp atış hızı monitörü, SpO2 ölçümü, uyku takibi ve egzersiz takibi özelliklerini Galaxy Watch 6 serisinde görmek bekleniyor. Galaxy Watch 6 serisi, toza ve suya dayanıklılık için IP68 derecesine sahip bir MIL-STD-810G tasarımına da sahip olabilir. Bağlantı özellikleri GPS, NFC ve Wi-Fi içerebilir.

Bilim Ve Teknoloji Haberleri