Samsung İçin GPU Gelişimini Hızlandırmak İçin Çinli Çip Uzmanlarını İşe Aldığı Bildirildi

Geçen ay, sızıntı kaynağı @Tech_Reve, Samsung'un şirket içi bir GPU geliştirdiğini ve bunun AMD'nin RDNA mimarisine dayalı olacağını iddia etti. Birkaç hafta sonra, sızıntı kaynağı, bu GPU'nun Samsung'un Galaxy S25'te kullanılacak...

Geçen ay, sızıntı kaynağı @Tech_Reve, Samsung'un şirket içi bir GPU geliştirdiğini ve bunun AMD'nin RDNA mimarisine dayalı olacağını iddia etti. Birkaç hafta sonra, sızıntı kaynağı, bu GPU'nun Samsung'un Galaxy S25'te kullanılacak olan yaklaşan amiral gemisi Exynos 2500 yonga setinde kullanılacağını da açıkladı. Çin'den gelen son haberler, şirketin GPU geliştirmede tanınmış bir uzman olan Jiao Yang'ı işe aldığını iddia ettiğinden Samsung, şirket içi GPU gelişimini hızlandırıyor gibi görünüyor.

Samsung, Çinli çip uzmanlarını işe aldı

Geçmişte Jiao Yang, şirkette GPU geliştirme ekibini kurmak için Huawei ile birlikte çalıştı. Ayrıca firmaya göre dünyanın en güçlü AI arayüz çipi olan Hankuang 800'ü geliştirmek için Alibaba Damo Academy ile birlikte çalıştı. Samsung'a katılmadan önce, Çin merkezli bir EV (Elektrikli Araç) markası olan Li Auto'da AI yongalarının geliştirilmesini yönetti. Samsung'da Yang'ın, projeyi planlamanın yanı sıra şirket içi GPU'sunun geliştirilmesi için ekipler oluşturmaktan sorumlu olacağı bildiriliyor.

Samsung, Biren Technology'nin kurucu ortağı Jiao Guofang ile de temas halinde görünüyor. Guofang, Qualcomm'un Snapdragon ekibini oluşturmaktan sorumluydu ve aynı zamanda 5. nesil Adreno GPU mimarisini geliştiren ekibin bir parçasıydı. Samsung'un halihazırda sektördeki en iyi GPU geliştirme uzmanlarından birini işe aldığı ve başka birini işe almak istediği düşünüldüğünde şirket içi GPU'yu Galaxy S25 için zamanında hazırlama konusunda ciddi görünüyor.

Önceki raporlar, Samsung'un üst düzey Galaxy akıllı telefonlar ve tabletler için optimize edilmiş, amiral gemisi bir şirket içi işlemci oluşturmak istediğini iddia etmişti. Galaxy S23 ve Galaxy S24 için şirket, yalnızca Qualcomm'un Snapdragon yongalarını kullanmaya karar verdi. 2025'te Exynos çipinin Galaxy S serisi telefonlara geri döndüğünü görebiliriz. Son zamanlarda şirket, Radeon GPU teknolojilerini gelecekteki Exynos yongalarında kullanmak için AMD ile ortaklığını genişletti.

Bilim Ve Teknoloji Haberleri