Samsung One UI 6.0, Material You'nun Fidelity renk paleti özelliğini kullanacak

One UI 6.0 güncellemesini alacak olan Samsung Galaxy cihazları, yükseltilmiş bir UI renk paletinin keyfini çıkarabilir. Yeni kanıtlar, Google'ın Material You tasarım dilinin özel renk özelliklerini Android 14 için yükselttiğini...

One UI 6.0 güncellemesini alacak olan Samsung Galaxy cihazları, yükseltilmiş bir UI renk paletinin keyfini çıkarabilir. Yeni kanıtlar, Google'ın Material You tasarım dilinin özel renk özelliklerini Android 14 için yükselttiğini gösteriyor. Samsung'un One UI 6.0 güncellemesinde de benzer değişiklikler görebiliriz. Google kısa süre önce Material You'da yeni renk yeteneklerini tanıttı. Twitter tanıtım gönderisi, Material You'daki renk paleti özelliğinin bir sonraki evrimsel adımına ilişkin bir konsept önizlemesi sunan kısa bir klip içeriyordu.

Samsung, Material You'dan tam olarak faydalanıyor

Dahili olarak, Android 14'teki bu yeni renkli tasarım stiline "Fidelity" adı verilir. Adından da anlaşılacağı gibi, Google, daha iyi ve bazen daha canlı renkler ve daha yüksek kontrastlar kullanarak, kullanıcının duvar kağıdını daha doğru bir şekilde yansıtmak için bir sonraki büyük Android işletim sistemi sürümündeki renk paletini amaçlıyor.

[gallery columns="2" size="full" ids="93561,93562"]

Bu özellikler Android 14'ün beta yapılarında henüz mevcut olmasa da 9to5Google, bu yeni stilin kısmen Google'ın açık kaynak kodunda mevcut olduğunu keşfetti. Özünde, Android 14'teki Fidelity, Material You'nun renk paletine benziyor. Kullanıcıların duvar kağıtlarıyla eşleşen UI renklerini ayarlamasına olanak tanır. Yeni sistem renkleri farklı şekilde ele alıyor.

[gallery columns="2" size="full" ids="93564,93565"]

Fidelity daha çok renk kontrastlarına ve canlı seçimlere yöneliyor. Material You orijinal kırmızı rengin tonunu düşürürken, Fidelity seçilen kırmızı rengi, favori yıldız şeklindeki düğme ve sağ alt köşedeki renk seçme düğmesi gibi daha fazla kullanıcı arabirimi öğesine doğru bir şekilde ekler. Fidelity, kullanıcılara renk seçenekleri üzerinde daha fazla kontrol sağlamalı ve alacakları seçenekler duvar kağıtlarını daha iyi yansıtmalıdır.

Galaxy cihaz kullanıcılarına gelince, Samsung'un One UI'deki renk paleti özelliği Android işletim sistemindeki Material You stilini temel aldığından, One UI 6.0 da yükseltilmiş bir "Fidelity" renk paleti özelliğinden faydalanacaktır. One UI 6.0, Galaxy cihazı kullanıcılarına, seçtikleri duvar kağıtlarına göre kullanıcı arayüzlerinin nasıl göründüğü konusunda daha da fazla kontrol sağlayabilir.

Samsung, One UI 6.0'ı bu yılın sonlarında piyasaya sürebilir. Yakın geçmiş bir göstergeyse, Galaxy Z Fold 5 veya Z Flip 5, özellikle Ağustos yerine Temmuz sonunda yayına girerlerse, One UI 6.0 ile gönderilmeyebilir. Şirket, yıl sonuna kadar Galaxy S23 serisi ve diğer telefon ve tablet modellerini Android 14 ve One UI 6.0'a yükseltebilir.

Bilim Ve Teknoloji Haberleri