Snapdragon 7+ Gen 2 Bu Ay Cihazlara Geliyor

Qualcomm, yeni Snapdragon 7+ Gen 2 üst orta sınıf işlemcisini duyurdu. Orijinal Snapdragon 7 Gen 1 de yalnızca şu anda birkaç cihaza ulaştı. Snapdragon 7+ Gen 2, önemli performans ve güç verimliliği iyileştirmeleri vadediyor. Ana...

Qualcomm, yeni Snapdragon 7+ Gen 2 üst orta sınıf işlemcisini duyurdu. Orijinal Snapdragon 7 Gen 1 de yalnızca şu anda birkaç cihaza ulaştı. Snapdragon 7+ Gen 2, önemli performans ve güç verimliliği iyileştirmeleri vadediyor. Ana Kryo CPU çekirdeği 2,91 GHz saat hızına sahiptir. Tüm 1+3+4 CPU paketi, SD7 Gen 1 ile karşılaştırıldığında performansta yüzde 50 üzerinde artış sağlıyor.

Snapdragon 7+ Gen 2 performansta yüzde 50 artışta

İsimsiz bir Adreno GPU ise 2 kat performans artışı sunuyor. Verimlilik kazanımları ise bazı senaryolarda yüzde 13 civarında geziyor. Qualcomm duyurularında genellikle olduğu gibi, CPU ya da GPU paketinin ayrıntılı özellikleri yer almıyor. Silikonla çalışan cihazlar bu ayın başlarında geliyor. Bu yüzden onları bulmak için daha fazla beklemeniz gerekmiyor.

Diğer platform özellikleri arasında, güç ve kaynaklardan tasarruf etmek için ön plandaki oyun sahnelerini yüksek çözünürlükte işleyen ve arka planı düşük çözünürlükte bırakan Otomatik Değişken Hızlı Gölgeleme yer alıyor.Snapdragon 8 Gen 1 platformuyla çıkış yapan Volumetric Rendering de geliyor. ISP bu noktada ayrıca bir destek alıyor. 30 görüntüyü tek bir görüntüde istifleyerek düşük ışıkta gelişmiş fotoğrafçılık için 18 bit Üçlü ISP'ye yükseldi. 200 Megapiksel sensörlerin yanı sıra aynı anda iki kameradan üçlü pozlama ile HDR video çekimi de destekleniyor.

AI söz konusu olduğunda, Qualcomm'un AI Engine'ı 2 kat daha iyi performans ve watt başına yüzde 40 pil tasarrufu sunuyor. Bağlantı noktasında Snpadragon 7+ Gen 2, 4,4 Gbps'ye kadar indirme hızına sahip Snapdragon X62 5G Modem-RF sistemini kullanıyor. Bu noktada daha da önemlisi, 7 serisinde çalışan telefonlar 4G/5G Dual-Sim Dual Active (DSDA) özelliğini kullanabiliyor.

Bilim Ve Teknoloji Haberleri