Sony, Sıcaklığı Değiştirebilen Kontrolcü İçin Patent Başvurusu Yaptı

Dokunmatik yüzeylerden uyarlanabilir tetikleyicilere kadar PlayStation, kontrol cihazları söz konusu olduğunda yeni fikirleri denemekten korkmadığını gösterdi. Görünüşe göre şirket henüz denemeyi bitirmedi, çünkü çevrimiçi...

Dokunmatik yüzeylerden uyarlanabilir tetikleyicilere kadar PlayStation, kontrol cihazları söz konusu olduğunda yeni fikirleri denemekten korkmadığını gösterdi. Görünüşe göre şirket henüz denemeyi bitirmedi, çünkü çevrimiçi olarak yeni bir patent ortaya çıktı. Sony, kontrolcülerindeki haptikleri daha da geliştirmeye odaklanan yeni bir patent sundu. Patent, kısmen sert plastikten daha yumuşak bir malzemeden yapılmış bir cihazı gösteriyor.

Sony, kontrolcünün dokunsal deneyimleri zenginleştireceğini düşünüyor

Dosyalamaya göre, bu malzeme silikon bazlı makromoleküler jel veya diğer elastik maddeler gibi elastik ve deforme olabilir. Ek olarak, bu malzeme, bilgiyi işleyen bağlı bir devre aracılığıyla elektrik sinyallerini alabilecektir. Sony, bu buluşu kullanmanın dokunsal deneyimleri zenginleştirebilen bir denetleyici sağlayacağını belirtiyor.

[gallery columns="2" size="full" ids="84941,84942"]

Muhtemelen, burada daha şaşırtıcı olan şey, bu elastik jelin bir oyundaki sıcaklık değişikliklerini iletmek için kullanılabileceği gerçeğidir. Örneğin, farklı ortamların olduğu bir oyun oynadığınızı varsayalım. Tundra gibi özellikle soğuk bir bölgeye geçerseniz, ellerinizi serinletmek için kontrolcüye bilgi gönderilir.

Bu patentin, bu kontrol cihazının mağaza raflarına geleceğini garanti etmediğini belirtmek önemlidir. Sony'nin gün ışığına çıkmamış çok sayıda patenti var. Örneğin, 2020'de, oyuncunun oyun deneyimini değiştirmek için ter ve kalp atış hızı gibi biyolojik geri bildirim toplayabilen bir kontrolcü için bir patent bulundu.

Bilim Ve Teknoloji Haberleri