Telefonunda WhatsApp Olanlar Çok Sevinecek! Artık Yapılamayacak

Meta bünyesinde yer alan çevrimiçi mesajlaşma uygulaması WhatsApp, ülkemizde milyonlarca kişi tarafından aktif olarak kullanılıyor. Günlük iletişimden iş görüşmesine, aile gruplarından eğitim hayatına kadar pek çok alanda...

Meta bünyesinde yer alan çevrimiçi mesajlaşma uygulaması WhatsApp, ülkemizde milyonlarca kişi tarafından aktif olarak kullanılıyor. Günlük iletişimden iş görüşmesine, aile gruplarından eğitim hayatına kadar pek çok alanda etkin olarak faydalanılan WhatsApp, kullanıcıların gizliliğini korumak için yeni adımlar atmaya devam ediyor. Şirketin açıkladığı yeni özellik kullanıcıları memnun edecek.

Ekran Görüntüsü Almak Sınırlanıyor

WhatsApp'ta, bir kez görüntüle seçeneği ile fotoğraf göndermek mümkün. Bu şekilde gönderilen görselleri görüntüleyen kişiler, ikinci defa aynı görseli görüntüleyemiyordu ancak ekran görüntüsü alarak kalıcı olarak fotoğrafa sahip olabiliyordu. WhatsApp, kullanıcıların uzunca bir süredir şikayet ettiği bu özellik için yeni bir adım attı. Şirketten gelen açıklamaya göre, bir kez görüntüle seçeneği ile gönderilen fotoğrafların ekran görüntüsü alınmayacak.

Ekran Görüntüsü Engellendi Uyarısı

WhatsApp kullanıcıları, bir kez görüntüle seçeneği ile gönderilen fotoğrafların ekran görüntüsünü almaya çalıştıklarında ''Ekran görüntüsü engellendi. Daha fazla gizlilik için bu ekran görüntüsü engellendi'' uyarısı ile karşılaşıyorlar. Önümüzdeki süreçte, kullanıcıalrın gizliliğini ve güvenliğini artıracak yeni özelliklerin WhatsApp'a eklenmesi bekleniyor.

Bilim Ve Teknoloji Haberleri