Twitter'da Yeni Dönem Başladı! 4 Bin Karakterli Tweetler Atılacak

Popüler sosyal medya platformu Twitter, 280 karakterle sınırlı olan paylaşımlarını 4 bin karaktere çıkarma kararı aldı. Mavi tikli hesaplar şu an yalnızca ABD'de 4 bin karakterle tweet atabiliyor.Twitter tarafından yapılan duyurudan...

Popüler sosyal medya platformu Twitter, 280 karakterle sınırlı olan paylaşımlarını 4 bin karaktere çıkarma kararı aldı. Mavi tikli hesaplar şu an yalnızca ABD'de 4 bin karakterle tweet atabiliyor.

Twitter tarafından yapılan duyurudan sonra çok sayıda mavi tik sahibi hesap 4 bin karakterlik tweet atmaya çalıştıysa da "Günlük paylaşım sınırını aştınız" uyarısını aldı.

Twitter bir açıklama daha yayımlayarak "Bazı kullanıcılarız için 4 bin karakterli tweet özelliği beklendiği gibi çalışmıyor olabilir. Sorun için özür diliyoruz. Bunun farkındayız ve düzeltmek için çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

Twitter 4 Bin Karakter Uygulaması Detayları

Uygulama, ekranda sadece 280 karakterin görüneceğini, tweet'e tıklanması durumunda 4000 karakterlik mesajın tamamının görülebileceğini kaydetti. Tweet'te 280 karakterden sonra "Daha fazla göster" yazısı görünecek. Buna tıklandığı taktirde tweet'in tamamı okunabilecek.

Uzun tweet'leri sadece Blue aboneleri atabilecek ancak abone olmayanla bu tweet'leri okuyabilecek, yanıtlayabilecek ve retweet'leyebileek. Tweet'i alıntılayabilecek.

280 karakterden uzun yazılan bu tweet'ler taslak olarak kaydedilemeyecek ve sonrasında gönderilmek üzere planlanamayacak.

Bu özellikle beraber flood şeklindeki paylaşımların en azından mavi tikli hesaplar için sona ereceği tahmin ediliyor. Şimdi ABD ile sınırlı olan bu özelliğin çok yakında tüm ülkelere geleceği öngörülüyor.

Bilim Ve Teknoloji Haberleri