Uzmanlar Tarih Verdi ve Uyardı... Elektrikler Kesilebilir, Dünya Karanlığa Boğulabilir!

Bilim insanlarının yaptığı çalışmalara göre Dünya'yı saatte 3 milyon kilometre hızla vuracak bir Güneş fırtınası yaklaşıyor.Son aylarda çok sayıda Güneş patlaması haberi alırken, Dünya'nın jeomanyetik bir fırtına...

Bilim insanlarının yaptığı çalışmalara göre Dünya'yı saatte 3 milyon kilometre hızla vuracak bir Güneş fırtınası yaklaşıyor.

Son aylarda çok sayıda Güneş patlaması haberi alırken, Dünya'nın jeomanyetik bir fırtına darbesiyla daha karşı karşıya kalacağı düşünülüyor. Bu düşüncelerin kuvvetlenmesinin sebebi ise Dünya'nın 11 yıllık Güneş döngüsünün içinde olması...

Delik Tespit Edildi

ABD'li bilim insanları, 28 Kasım'da Güneş atmosferinde bir delik tespit ettiklerini paylaşmışlardı. Bu deliğin ise Dünya'ya bakan bir konumda olması, Güneş fırtınası başlatma ihtimalini güçlendirdi.

Uzmanların G1 olarak derecelendirdiği Güneş fırtınası şiddetinin, elektrik şebekesi ve uydularda bazı problemlere sebep olabileceği duyuruldu.

En Son 1859'da Görülmüştü

Bilim insanları ise bu patlamalar sebebiyle Carrington olayını hatırlattı. 1859 yılında yaşanan patlama, bugüne kadarki en büyük Güneş fırtınasıydı.

Hatta öyle büyüktü ki Paris'ten Boston'a kadar elektriklerin kesilmesine neden olmuştu.

Dünya Karanlığa Gömülebilir 

Uzmanlar, Güneş fırtınası nedeniyle bir bozulma yaşanabileceğini ve dünyanın karanlığa gömülebileceğini söyledi. Ayrıca, manyetik bozulmalar kararsız durumda olduklarından, haftalar boyunca problemler devam edebilir.

Bilim Ve Teknoloji Haberleri