Vodafone Türkiye’den 5G Uyarısı

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, 5G altyapısına geçiş sürecinin hızlanmasının gerekli olduğunu vurgulayarak "Teknolojinin üst ligi olan 5G’de yer almak için bekleyecek sebep olmadığını düşünüyoruz....

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, 5G altyapısına geçiş sürecinin hızlanmasının gerekli olduğunu vurgulayarak "Teknolojinin üst ligi olan 5G’de yer almak için bekleyecek sebep olmadığını düşünüyoruz. 5G için bir saniye bile gecikmemek gerekiyor" ifadelerini kullandı.

'5G İçin Bir Saniye Bile Gecikmemek Gerekiyor'

Başkan Yardımcısı Süel, 5G konusunda ihale takviminin acilen açıklanması gerektiğinin altını çizerek, “Operatörlerin hızlı ve nefes alacağı ihale şartları olmalı. Teknolojinin üst ligi olan 5G’de yer almak için bekleyecek sebep olmadığını düşünüyoruz. 5G için bir saniye bile gecikmemek gerekiyor. Geleceğe yönelik kapasite artışı talebini 4.5G ile karşılamakta ısrarcı olmak, bugün elektrikli otomobil fabrikası kurmak varken dizel otomobilde inat etmeye benziyor” şeklinde konuştu.

İtalya’nın Milano şehrinde gerçekleştirilen toplantıda Vodafone’un 5G’ye ilişkin çalışmalarına ile Vodafone Türkiye’nin 5G’ye hazırlık sürecine ilişkin bilgiler paylaşıldı.

Bilim Ve Teknoloji Haberleri