WhatsApp, 'Kaybolan Mesajlar' Özelliğini Güncelliyor

WhatsApp sonunda kullanıcıların kaybolan mesajlar için bir düzineden fazla süre arasından seçim yapmasına izin verebilir gibi duruyor. Bu özelliğin güncellenmiş bir sürümü WhatsApp masaüstü beta istemcisinde görüldü, ancak...

WhatsApp sonunda kullanıcıların kaybolan mesajlar için bir düzineden fazla süre arasından seçim yapmasına izin verebilir gibi duruyor. Bu özelliğin güncellenmiş bir sürümü WhatsApp masaüstü beta istemcisinde görüldü, ancak mobil uygulama için daha fazla süre geliştiriliyor.

Bu yazı itibariyle, WhatsApp kullanıcıları kaybolan mesajlar için üç süre arasından seçim yapabilir. 24 saat veya 7 ve 90 gündür, aralarında başka seçenek yoktur ve bu muhtemelen WhatsApp kullanıcılarının bu gizlilik parametrelerini özelleştirmesi için pek fazla alan sağlamaz.

WaBetaInfo tarafından Windows işletim sistemi için WhatsApp masaüstü uygulaması için bir beta sürümünde tespit edildiği üzere, Meta şu anda kaybolan mesajlar için 12 süre daha eklemeye çalışıyor. WhatsApp masaüstü uygulaması geçen yıl piyasaya sürüldü ve Samsung Galaxy Book dizüstü bilgisayar serisiyle tamamen uyumlu görünüyor.

WhatsApp masaüstü uygulamasının bu beta sürümü, mevcut mesajların yanı sıra kaybolan mesajlar için bir düzine daha fazla süre sunuyor. Bunlar 1, 3, 6 ve 12 saati içeriyor. Toplamda, bu beta güncellemesi, kaybolan mesajlar için en az 15 süre sunuyor. Bu, gizlilik üzerinde WhatsApp kullanıcılarının ellerine çok daha fazla kontrol vermelidir.

Bu yeni beta özelliğinin herkese açık WhatsApp sürümlerinde ne zaman yayınlanacağını kimse bilmiyor. En azından teoride, kaybolan mesajlar için bu ek süreler ne zaman yayınlanacaksa, hem masaüstü hem de mobil cihazlar için aşağı yukarı aynı anda yayına girmelidirler.

Bilim Ve Teknoloji Haberleri