WhatsApp, Masaüstü İçin Yeni Kararını Verdi! 3 Yeni Özellik Test Edilmeye Başlandı

WABetaInfo tarafından yapılan yeni bir blog paylaşımıyla, masaüstü sürümündeki durum güncellemelerinin sohbet içinde de görüleceği bildirildi. Bu yenilikle birlikte mesajlaşma uygulamasının kullanıcıları, artık durum kısmına...

WABetaInfo tarafından yapılan yeni bir blog paylaşımıyla, masaüstü sürümündeki durum güncellemelerinin sohbet içinde de görüleceği bildirildi. Bu yenilikle birlikte mesajlaşma uygulamasının kullanıcıları, artık durum kısmına gelmeden masaüstündeki sohbet üzerinden paylaşımları, sohbet içerisinde görebilecekler.

Durum güncellemeleri ise yine Instagram'da da olduğu gibi, profil fotoğrafının çevresinde yeşil renkli bir halkayla gösterilecek.

Durum Güncellemeleri Sessize Alınsa da Görülecek 

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, 24 saat süre sonra kaybolan durum güncellemelerini uzun bir süre önce duyurmuştu. Instagram'da da olduğu gibi sessize alınabilen durum güncellemelerine yönelik bir geliştirme uygulandı.

Yapılan geliştirmeye göre artık, kullanıcılar sessize aldığı kişinin durumunu, isterse sohbet içerisinde görebilecek.

Kararlı Sürüm Ne Zaman Gelecek?

WhatsApp'ın masaüstü durum güncellemesi, Android Beta için 1 Eylül'de ve iOS Beta için de 20 Ağustos'ta duyurulmuştu. Ancak güncellemenin ne zaman kararlı sürüme geçeceği açıklanmadı.

Arama Eklentisi ve Anket Özelliği Test Ediliyor 

Öte yandan WhatsApp, masaüstü sürümünde Aramalar eklentisini test etmeye başlarken, Anket özelliğini de kullanıma sundu. Yapılacak olan güncelleme kapsamında, aramalar sekmesi, mobil aramalar sürümüyle senkronize edilerek geçmişi de gösterecek.

Anket özelliği ise WhatsApp grupları arasındaki anlaşmazlığı ortadan kaldıracak bir özelliğe benziyor.

Bilim Ve Teknoloji Haberleri