WhatsApp Yasaklanacak Mı? WhatsApp Kullanıcılarını İlgilendiren Flaş Açıklama

Popüler yazışma uygulaması WhatsApp'ın yöneticisi Will Cathcart, uçtan uca şifrelemeyi tehlikeye atacak Çevrimiçi Güvenlik Yasası'na uymaktansa uygulamanın yasaklanmasının daha doğru olacağını dile getirdi.Teknoloji şirketi...

Popüler yazışma uygulaması WhatsApp'ın yöneticisi Will Cathcart, uçtan uca şifrelemeyi tehlikeye atacak Çevrimiçi Güvenlik Yasası'na uymaktansa uygulamanın yasaklanmasının daha doğru olacağını dile getirdi.

Teknoloji şirketi Meta'ya bağlı olan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın yöneticisi Will Cathcart, İngiltere'nin Çevrimiçi Güvenlik Yasası sebebi ile zor bir dönem yaşadıklarını belirtti.

Erişime Açma Yerine Yasaklama Kararı

The Telegraph gazetesine konuşan Cathcart, kullanıcılar arasında yer alan mesajları İngiliz makamlarının erişimine açmaktansa uygulamanın yasaklanmasının daha doğru olacağını ifade ederek, "Tasarı, teknoloji sağlayıcılarının uçtan uca şifrelemeyi kaldırmasını gerektiren uyarılar içeriyor" şeklinde konuştu.

Carthcart, "Acımasız gerçek şu ki, küresel bir ürün sunuyoruz. Kullanıcılarımızın yüzde 100'ünün güvenliklerini zayıflatan bir değişiklik yapmak bizim için çok zor bir karar olur" sözlerine yer verdi.

Çevrimiçi Güvenlik Yasası, ilk önce 2019 yılında eski Başbakan Theresa May'ca önerilmiş ve o zamandan bu yana değişikliğe uğramıştı.

İngiliz hükümeti, yasanın teröristlerin ve çocuk istismarcılarının izini sürmek için gerekli olduğu görüşünü savunuyor.

Sosyal medya platformu WhatsApp daha önce Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Katar, Suriye, İran, Kuzey Kore ve Çin'da kısıtlanmış ya da yasaklanmıştı.

Bilim Ve Teknoloji Haberleri