Yeni Seri Teknoloji Devini Tahtından Etti: Aldı Başını Gidiyor!

Apple'ın son çıkardığı telefon serisi iPhone 14, yaşadığı her türlü aksaklığa rağmen başarıdan başarıya koşmaya devam ediyor.Çin'de Satışlar Azaldı, ABD'de ArttıCounterpoint Research tarafından yapılan araştırmaya...

Apple'ın son çıkardığı telefon serisi iPhone 14, yaşadığı her türlü aksaklığa rağmen başarıdan başarıya koşmaya devam ediyor.

Çin'de Satışlar Azaldı, ABD'de Arttı

Counterpoint Research tarafından yapılan araştırmaya göre Çin'de Ekim ayında tam 20.42 milyon adet telefon satıldı. Bu ise aylık bazda %4 ve yıllık bazda da %15'lik bir düşüş olduğunu gösteriyor.

Ekim ayında ise sadece ABD'de cep telefonu satışlarının arttığı gözlemlendi. Yıllık %14'lük bir artışla 14.45 milyon adede ulaşan telefon satışları, Avrupa'da bu denli yükseliş göstermedi. Hatta öyle ki Avrupa ülkeleri 2021'den bu yana negatif büyüme trendinden kurtulamadı.

Avrupa'da ise Ekim ayında toplamda 12.01 milyon adet satış yapıldı ve bu miktar da 2021'in aynı dönemine kıyasla %20'lik bir düşüşü temsil ediyor.

Samsung Bir Kez Daha Apple'ın Gerisinde Kaldı 

Counterpoint Research yetkilileri tarafından yapılan araştırmada Apple, geçen ay telefon satışı alanında ilk kez pozitif büyüme gören marka oldu. Çin'de %25 ile en yüksek pazar payına ulaşan Apple, Samsung'u bir kez daha solladı.

Öte yandan iPhone 14 serisi, piyasaya sürüldükten sonraki 2 ay boyunca 26 milyon adet satmayı başardı. Bu istatistikler ise iPhone 13 serisiyle oldukça benzer verilere sahip olunduğunu gösterdi. Üst düzey olarak nitelendirilen Pro modeller ise 18.14 milyon adetle Apple'ın toplam satış miktarının %70'ini oluşturdu.

Bilim Ve Teknoloji Haberleri