1 Kişi Öldüren 1 Kişiyi de Yaralayan Sanık Yargılandı

Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık B.T. cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Olayda yaşamını yitiren Halil Kuru'nun yakınları ile taraf avukatları da...

Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık B.T. cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Olayda yaşamını yitiren Halil Kuru'nun yakınları ile taraf avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu.

Duruşmada, sanığın akıl sağlığının yerinde olduğuna ilişkin İstanbul Adli Tıp Kurumundan gelen rapor dosyaya konuldu.

Sanık avukatı, müvekkiliyle ilgili askerliğe elverişli olmadığına ilişkin rapor bulunduğunu ifade ederek, B.T'nin Adli Tıp Kurumunda gözlem altında tutularak cezai ehliyetiyle ilgili rapor alınmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık avukatının söz konusu talebini, esasa etkili olmayacağı kanaatiyle kabul etmedi.

Kuru ailesini avukatı da sanığın cezalandırılmasını istediklerini aktararak, sanığın duruşmalardaki davranışlarının görüldüğünü ve olaydan pişmanlık duymadığı kanaatinde olduklarını belirtti. Avukatın savunması sırasında araya giren sanık, mahkeme başkanı tarafından uyarıldı.

Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında, sanığın Halil Kuru'yu "kasten öldürme" suçundan müebbet, B.M.T'yi "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan da 9 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Kendisini Dövmeye Geldiğini İddia Etti

Mütalaaya karşı diyecekleri sorulan B.T, önceki savunmalarını tekrar ederek, maktulün de içinde bulunduğu kişilerin kendisini dövmeye geldiğini öne sürdü.

Sanık avukatı da mütalaaya karşı savunma hazırlamak üzere süre istedi.

Mahkeme heyeti, esasa ilişkin savunma hazırlanması için sanık avukatına süre verilmesine ve tutuklu sanığın bu halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Çevre İller Haberleri