160 Kişiyi Tam 1 Milyon TL Dolandırmışlar!

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Erdek Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında bir operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda sosyal...

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Erdek Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında bir operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda sosyal medya uygulaması ve çeşitli internet siteleri üzerinden sahte ilan düzenleyerek dolandırıcılık yaptığı tespit edildi.

Yürütülen teknik ve fiziki takiplerin ardından Denizli, Balıkesir, Muğla ve Afyonkarahisar'da belirlenen adreslere baskın yapıldı. Yapılan baskında ise 31 şüpheli gözaltına alındı.

Zanlıların adreslerine yapılan aramalarda toplamda 191 bin 350 TL, 140 dolar, 200 euro, 1 adet tabanca, 25 adet fişek, 34 adet telefon, 16 adet sim kart, 3 adet bilgisayar, 2 adet harddisk, 2 adet flaş bellek, telefon numaraları ve hesap bilgilerinin yazılı olduğu 2 adet ajanda, 1 adet uyuşturucu kullanma aparatı ve 5 gram metamfetamin ele geçirildi.

Tüm bunların yanı sıra 160 kişiyi 1 milyon TL dolandırdığı tespit edilen 31 şüpheli hakkında da 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve bilişim sistemleri vasıtası ile nitelikli dolandırıcılık' suçlarından işlem başlatıldı.

Çevre İller Haberleri