Ameliyattaki Babasını Görmek İçin Doktora Saldıran Şahsa 8 Yıl Hapis İsteniyor

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doktor olan Mücahit Yasin Güctekin, 30 Kasım tarihinde diseksiyon ön tanısıyla...

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doktor olan Mücahit Yasin Güctekin, 30 Kasım tarihinde diseksiyon ön tanısıyla bir hastayı acil ameliyata aldı.

Yaklaşık 10 saat süren ameliyatın ardından hasta yakınlarına bilgi veren doktor, o sırada hasta yakınlarının kendisini videoya aldığını gördü. Ayrıca, yoğun bakımdan içeriye girdiği sırada da hastanın oğlu Lokman Akbaş'ın doktora bağırarak yoğun bakıma giriş yaptığı anlatıldı.

Babasını görmek isteyen Akbaş, doktora omuz atıp bağırmaya başladığı, bıçak çıkartma hareketi yaparak 'seni öldürürüm' şeklinde tehditlerde bulunduğu belirtilen iddianamede, şüphelinin odadaki EKG cihazını tekmelediği ve müştekinin odadan kaçtığı kaydedildi.

İddianamede müşteki doktor Güctekin'in şüpheliden şikayetçi olduğu ve şüphelinin de suçlamaları reddettiği belirtildi.

Dosya kapsamında tarafların ifadeleri alınırken, kamera kayıtları ve olay tutanakları dikkate alınarak şüphelinin, 'tahdit, kamu görevlisini yaralamaya teşebbüs, kamu malına zarar verme' gibi suçları işlediği kaydedildi. Bu suçlardan ise 1 yıl 11 aydan, 8 yıl 7 aya kadar hapis cezası verilmesi istendi.

Gönderilen iddianame ise Anadolu 53. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Çevre İller Haberleri