Bağcılar Belediyesi'nde 2022 Boyunca 15 Bin Sokak Hayvanına Bakıldı

Bağcılar Belediyesi, sokak hayvanlarının tüm ihtiyaçlarını karşılamak adına 16 yıl önce kurulan Bağcılar Belediyesi Hayvan Barınma ve Müşahade Merkezi'nin verilerini açıkladı.Belediyenin açıklamasında içerisinde ameliyathane,...

Bağcılar Belediyesi, sokak hayvanlarının tüm ihtiyaçlarını karşılamak adına 16 yıl önce kurulan Bağcılar Belediyesi Hayvan Barınma ve Müşahade Merkezi'nin verilerini açıkladı.

Belediyenin açıklamasında içerisinde ameliyathane, yoğun bakım servisi bulunan ve 3 veteriner hekim ile 27 personelin çalıştığı merkezde hayvanlara tedavi ve barınma imkanı sağlandığı belirtildi.

Ayrıca ilçede yaşayan sahipsiz köpek ve kediler için aşılama, çip takılması, kısırlaştırma, muayene ve sahiplendirme çalışmalarının devam ettiğinin de altı çizildi.

Bir yıllık veriler, merkezde sağlık kontrolü ve muayeneleri tamamlanan 150 sokak hayvanının sahiplendirildiğini gösterdi.

Öte yandan da barınak dışında yaşayan hayvanlar için park ve bahçelerde besleme noktaları üzerinden mama dağıtımları gerçekleştiriliyor.

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir'in görüşlerinin de yer aldığı açıklamada şunlar kaydedildi:

İlçemizde can dostlarımız güven içinde yaşıyor. Onları barınağımızda en iyi şekilde ağırlıyoruz. Hem tedavileri yapılıyor hem de yeni hastalıklarının önüne geçiyoruz.

Çevre İller Haberleri