Balıkesir Altıeylül Belediyesinden Jeotermal Kaynaklı Tarıma Destek Geldi

Balıkesir'in Altıeylül Belediyesi ile Güney Marmara Kalkınma Ajansı arasında jeotermal kaynakların tespitini ve topraksız sera üretiminde kullanılmasını sağlayan bir sözleşme imzalandı.İmzalanan sözleşmede örtü altı tarım...

Balıkesir'in Altıeylül Belediyesi ile Güney Marmara Kalkınma Ajansı arasında jeotermal kaynakların tespitini ve topraksız sera üretiminde kullanılmasını sağlayan bir sözleşme imzalandı.

İmzalanan sözleşmede örtü altı tarım üreticileri, sağlık, enerji ve turizm gibi sektörlerle uğraşan kişiler yatırımlarını büyütmek isteyen ve üretim yapmak isteyen kişilere öncelik verildi. Konuyla ilgili Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı tarafından açıklama yapıldı. Avcı tarafından yapılan açıklamada:

"Balıkesir’imiz Türkiye’yi doyuran şehir, Balıkesir’i doyuran ilçe ise Altıeylül. Altıeylül, ilimizdeki en önemli tarım merkezlerinden biri. 81 kırsal mahallemizde yapılan tarımsal üretim şu anda Balıkesir’imiz için çok önemli. Dolayısıyla bizler de vatandaşlarımıza tarımsal üretim konusunda her zaman destek olmak istiyoruz. Bugün de burada bu doğrultuda önemli bir adım atıyor ve jeotermal kaynakların araştırılması, tarımsal üretimde, sağlıkta ve turizmde kullanılması için çalışma başlatıyoruz. Bu önemli sözleşmenin ilçemize, çiftçilerimize ve tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.” denildi.

Çevre İller Haberleri