Balıkesirliler İsveç'teki Kuran-ı Kerim Saldırısı Kınandı

Türkiye genelinde Kuran-ı Kerim'e saldırıya yönelik gelen tepkilere Balıkesir de katıldı. Balıkesir Sındırgı'da vatandaşlar, İsveç'te Kuran-ı Kerim'i yakan Rasmur Paludan'ın eylemine karşı Kuran okuyup, dualar etti.Şerif...

Türkiye genelinde Kuran-ı Kerim'e saldırıya yönelik gelen tepkilere Balıkesir de katıldı. Balıkesir Sındırgı'da vatandaşlar, İsveç'te Kuran-ı Kerim'i yakan Rasmur Paludan'ın eylemine karşı Kuran okuyup, dualar etti.

Şerif Paşa isimli camide sabah namazında buluşan Sındırgalılar, Kur'an tilavetini dinledi. Sabah namazının ardından da farklı imam hatipler tarafından bir kez daha tilavet gerçekleştirildi. Sonrasında da ilçe müftüsü Sami Türkel'in yaptığı duaya herkes katıldı:

Bizim tarafımız belli. Her zaman Rabbimizin kitabı ile bir olma beraber olma. Bu anlamda bu toplanma yapılan çirkin saldırıya müthiş bir cevap oldu. Katılan bütün cemaatimize teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun.

Yapılan saldırının kabul edilebilir olmadığını söyleyen Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ise şu yorumu yaptı:

İsveç’te yaşanan ve özellikle buna devletin de müsaade etmiş olması, kınamayı en üst derecede hak eden bir olay. Devletler özellikle bugün bu tür, fitne, fesat, insanları birbirine düşürebilecek, dinler arasında özellikle böyle birbirine saygısızlığı içeren şeylere asla fırsat vermemeli. Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’e yapılan bu saldırıyı, hakareti asla kabul etmiyoruz, İsveç’i, hükümetini ve yapanları sonuna kadar kınıyoruz.

Çevre İller Haberleri