Bursa'da Kaçak Silah Ticareti: 55 Tabanca ve 5 Şüpheli Ele Geçirildi

Bursa'da gerçekleştirilen operasyonda, kaçak silah ticareti yaptıkları iddiasıyla 5 şüpheli gözaltına alındı. Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bazı...

Bursa'da gerçekleştirilen operasyonda, kaçak silah ticareti yaptıkları iddiasıyla 5 şüpheli gözaltına alındı. Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bazı kişilerin, kurusıkıdan bozma tabanca alıp sattığı bilgisini edindi.

Yaklaşık 3 aylık bir teknik ve fiziki takip gerçekleştiren ekipler, dün gece, Bursa'nın Yıldırım ilçesinde sevkiyat yapılacağı bilgisine ulaştı.

Operasyon düzenleyen ekipler, kuryelik yapan 15 yaşındaki E.Ö ve 17 yaşındaki M.B.'yi kurusıkıdan bozma 25 tabanca taşırken yakaladı. Söz konusu tabancalar ise kolilerin içine gizlenmiş şekilde bulundu.

Çocuk Şube Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan 2 zanlı, kolilerin içinde tabanca olduğunu bilmediklerini belirtti.

Daha sonra soruşturmayı derinleştiren ekipler, aslında Bursa'nın farklı semtlerinde de olay örgüsünün devam ettiğini belirlediler.

Nilüfer ilçesinin Görükle mahallesi'nde bir adrese yapılan baskında ise 30 adet kurusıkıdan bozma tabanca, 66 şarjör, 87 namlu, 84 fişek yatağı ve 5 adet fişek ele geçirildi.

23 yaşındaki M.A, 26 yaşındaki H.Ö. ve 23 yaşındaki M.F.S ise gözaltına alınarak emniyet müdürlüğüne götürüldü. İşlemleri tamamlanan 5 zanlı, adliyeye sevk edildi.

Çevre İller Haberleri