Bursa'da Pandemi Önlemleri Konsepte Dönüştürüldü

Bursa'da işlettikleri kafede Kovid-19 salgını sürecinde sosyal mesafeyi koruyabilmek için masalarda boş kalması gereken sandalyelere oyuncak ayı oturtan iki kardeş, bunu konsepte dönüştürerek ayıcıklar ve yiyeceklerle özel günler...

Bursa'da işlettikleri kafede Kovid-19 salgını sürecinde sosyal mesafeyi koruyabilmek için masalarda boş kalması gereken sandalyelere oyuncak ayı oturtan iki kardeş, bunu konsepte dönüştürerek ayıcıklar ve yiyeceklerle özel günler için düzenlemeler yapıyor.

Nilüfer'deki 2020'da iş yeri açan Neşe Kaya ve kardeşi Harun Nergis, salgın tedbirleri kapsamında kafe ve restoranlarda sadece gel al hizmeti verilmesi uygulaması başlatıldığında boş koltuklara oyuncak ayılar oturttu.

Bu işletmelerde hizmet verilmesinin kontrollü yapılması kararının ardından ise sosyal mesafenin sağlanması için yine oyuncak ayıları kullanan kardeşler, salgın sürecinin bitmesiyle ayıcık fikrini konsepte dönüştürdü. Yılbaşı, ramazan ayı ve bayramlarda ayıcıkların kıyafet ve aksesuarlarına yapılan süslemeler, bugünlere özel hazırlanan yiyecek ve içecekler ilgi görüyor.

Neşe Kaya, yurt dışından detayları Bursa'ya getirmeye çalıştıklarını belirtti.

Çevre İller Haberleri