Eşini Boğarak Öldüren Adama Beraat Kararı

Kocaeli'de eşini boğarak öldürmesi nedeniyle yargılanan sanığın beraatine karar verildi.Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya ev hapsindeki sanık Ömer F., müştekiler Hasbi ve Arzu Özel ile avukatlar katıldı.Duruşmada...

Kocaeli'de eşini boğarak öldürmesi nedeniyle yargılanan sanığın beraatine karar verildi.

Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya ev hapsindeki sanık Ömer F., müştekiler Hasbi ve Arzu Özel ile avukatlar katıldı.

Duruşmada Beyaznur Özel F.'nin annesi Arzu Özel, sanığın daha önce de kızının defa kızının boğazını sıktığını, üçüncüsünde ise evden kızının cenazesini aldığını, kendisine göre kızını sanığın öldürdüğünü belirtti.

Baba Hasbi Özel de kızının intihar etmediğini ve bu olayın planlı bir cinayet olduğunu savundu.

Tarafların avukatlarının da dinlenmesinin ardından son sözleri sorulan sanık Ömer F., eşiyle severek evlendiğini ve hiç şiddet uygulamadığını söyledi. Beraatini talep etti.

Duruşmaya ara veren heyet, aranın ardından iki tarafın da mantıklı gerekçeler sunduğunu ancak sanığın karısını öldürdüğünden emin olamadıklarını belirterek Ömer F.'nin beraatine karar verdi.

Kararı Kabul Etmediler, Üst Mahkemeye Çıkacaklar

Dava sonrasında adliyenin önünde gazetecilere açıklama yapan ağabey Berkay Özel, şunları kaydetti:

Ömer F'nin kendi ağzıyla itiraf etmesini mi bekliyor hakimler, savcılar. Yeter artık kadın ölümleri cezasız kalmasın. Dosyayı üst mahkemelere, ilgili yerlere taşıyacağız. Kardeşimin intikamını inşallah adalet yoluyla alacağız. Kardeşim kabrinde huzur içerisinde uyusun. Ailesi olarak her zaman onun adaletinin peşinde koşacağız.

Çevre İller Haberleri