Fatih Rengarenk Oldu! Fotoğraf Tutkunlarının Yeni Adresi

İstanbul Fatih Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, ilçede beş farklı noktada yürütülen kentsel tasarım uygulamaları ve cephe rehabilitasyon çalışmaları, bölgey uğrak hale getirdi.İstanbul'un tarihi Balat semtinde...

İstanbul Fatih Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, ilçede beş farklı noktada yürütülen kentsel tasarım uygulamaları ve cephe rehabilitasyon çalışmaları, bölgey uğrak hale getirdi.

İstanbul'un tarihi Balat semtinde kent estetiğinin sağlanması adına sahilde bulunan 350 yapının cepheleri, görsel bir bütünlük oluşturacak hale getirildi. Koruma Uygulama ve Denetim Büroları (KUDEB) gözetiminde yenilenen 250 dış cephe uygulamasının yanı sıra diğer yapılar için de çalışmalar devam ediyor.

Lonca Mahallesi'nde 230 Bina Tamamlandı 

500 yıllık geçmişiyle İstanbul'un en esli mahallelerinden biri olan Lonca'da toplamda 230 binada yürütülen çalışmalar tamamlandı. Kalan 170 bina için de proje çalışmaları belirlenen takvim dahilinde sürdürülüyor.

Fatih Belediyesi'nin yürüttüğü bu çalışmalara aynı zamanda Keremit Caddesi de dahil edildi. Proje kapsamında, cadde üzerindeki 102 binadan 56 tanesinin yenileme çalışmaları tamamlandı.

Küçükmustafapaşa semtinde 15 sokak ve 300 binada gerçekleştirilmesi planlanan çalışmalarda şimdiye kadar 45 bina bitirildi. Diğer tüm binalarda da dış cephedeki klimaların gizlenmesi, kabloların kanallara ayrılması, çanak antenlerinin taşınması, cephelerin boyanması gibi önemli uygulamalar yapılacak.

Zeyrek semtinde ise sivil mimarlık örneği sayılan 11 yapıda basit bakım ve onarım işlemleri hala devam ediyor. 5 yapının tamamlandığı projede kalan yapılar da yine olabilecek en kısa sürede bitirilecek.

Bölgeye Daha Fazla Turist Geliyor 

Açıklamada projeye ilişkin görüşlerine de yer verilen Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, dış cephe rehabilitasyonuyla yerli ve yabancı turistlerin bölgeye daha fazla geldiğini söyledi. Bu sayede de ekonomik anlamda katkı sağladığına değindi.

Niteliksiz eklerin cephelerden kaldırıldığını aktaran Turan, uygulamaların bölgeye yeni bir hayat ve canlılık getirdiğini şöyle aktardı:

Başta Haliç kıyısı olmak üzere birçok noktada yoğun bir rehabilitasyon çalışması yürütüyoruz. Kent hafızasındaki tarihi dokuyu yaşayanları ile korumayı hedefliyoruz ve kent kimliğinin korunmasına çalışıyoruz. Ekiplerimiz hummalı bir çalışma içerisinde ve bölge sakinlerimiz bu çalışmadan oldukça memnun. Çünkü bölge her geçen gün daha da kıymetleniyor.

Çevre İller Haberleri