Halk Eğitim Müdürünün Öldürülmesine İlişkin Flaş Gelişme

Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Mehmet Zülküf Uygar ile taraf avukatları katılım gösterdi.Cumhuriyet savcısı, celse arasında gelen belgelerin zapta geçirilmesinden sonra esas hakkındaki görüşünü...

Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Mehmet Zülküf Uygar ile taraf avukatları katılım gösterdi.

Cumhuriyet savcısı, celse arasında gelen belgelerin zapta geçirilmesinden sonra esas hakkındaki görüşünü açıkladı. Savcı, sanığın, "kardeşe karşı tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "yağmaya teşebbüs" suçundan 10 yıla, "hakaret" suçundan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamını istedi.

Müşteki avukatı, mütalaaya katıldıklarını ifade ederek, sanığın cezalandırılmasını talep etti.

Sanık, mütalaaya katılmadığını belirterek, "Beyanda bulunmak için süre istiyorum. Olaydan dolayı çok pişmanım, keşke olmasaydı." şeklinde konuştu.

Sanık avukatı da mütalaaya katılmadıklarını belirterek, esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları için süre talebinde bulundu.

Sanığın tutukluluk halinin devamını, taraflara esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları için süre verilmesini kararlaştıran mahkeme heyeti, duruşmayı 28 Şubat 2023 tarihine erteledi.

Çevre İller Haberleri