İş İnsanının Katledilmesine Dair Davada Flaş Gelişme

Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar C.İ, Suriye uyruklu F.S. ve tutuksuz sanık A.İ.Ç. ile taraf avukatları katıldı.Sanık avukatlarının esas hakkındaki mütalaaya karşı celse arasında verdikleri...

Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar C.İ, Suriye uyruklu F.S. ve tutuksuz sanık A.İ.Ç. ile taraf avukatları katıldı.

Sanık avukatlarının esas hakkındaki mütalaaya karşı celse arasında verdikleri yazılı savunmalar okunarak dosyaya konuldu.

Cumhuriyet savcısı, önceki celse verdiği mütalaayı tekrarlayarak bu doğrultuda karar verilmesini istedi.

Katılan avukatı ve Tatlı'nın yakınları, sanıkların cezalandırılmasını istedi.

Duruşmada söz verilen tutuklu sanık F.S, Tatlı'yı öldürmek amacıyla eve gitmediğini ifade ederek, eve gideceğinden A.İ.Ç. ile C.İ'nin haberi olmadığını dile getirdi.

Bu kişilerin eyleme iştiraklerinin bulunmadığını ifade eden F.S, Tatlı'nın kendisine saldırdığı için olayın yapıldığı savundu.

Tutuklu sanıklardan C.İ, üzerine atılı suçlamaları işlemediğini dile getirerek, beraat ve tahliyesini istedi.

Tutuksuz sanık A.İ.Ç. de önceki ifadelerini tekrarlayarak beraatini istedi.

Sanık avukatları da müvekkilleri için beraat ve tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti açıkladığı kararda, F.S'nin "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "gece vakti nitelikli hırsızlık", "konut dokunulmazlığının ihlali" ve "6136 sayılı kanuna muhalefet" suçlarından da 13 sene 9 ay hapis cezası ile 2 bin lira adli para cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Tutuklu sanıklardan C.İ'nin "tasarlayarak kasten öldürmeye yardım" suçundan 17 sene hapsine karar veren mahkeme heyeti, tutuksuz sanığın üzerine atılı suçlamalardan beraatine hükmetti.

Çevre İller Haberleri