İstanbul’da 11,50 TL’ye Deniz Yolculuğu Yapılabilecek

İstanbul Ulaşım Koordinasyon Merkezi yani UKOME toplantısında konuşulan konular sonucu Kadıköy-Kasımpaşa-Fener-Sütlüce-Eyüp, Avcılar-Bakırköy-Kadıköy, Avcılar-Bostancı, Maltepe-Büyükada-Heybeliada-Burgazada-Kınalıada,...

İstanbul Ulaşım Koordinasyon Merkezi yani UKOME toplantısında konuşulan konular sonucu Kadıköy-Kasımpaşa-Fener-Sütlüce-Eyüp, Avcılar-Bakırköy-Kadıköy, Avcılar-Bostancı, Maltepe-Büyükada-Heybeliada-Burgazada-Kınalıada, Çengelköy-Kabataş, Beşiktaş-Kabataş-Karaköy-Kasımpaşa-Sütlüce-Eyüp ve Bostancı-Caddebostan-Moda-Kadıköy-Kabataş hattı üzerinden deniz hattı ile 11,50 TL’ye yolculuk yapılabilecek.

Yolculuk Süresi Maksimum 70 Dakika!

Kadıköy-Kasımpaşa-Fener-Sütlüce-Eyüp arasında hizmet verecek hattın, sefer süresi 50 dakika olarak öngörülüyor. Her saat başı olmak üzere günde 24 defa sefer yapılması planlanırken kışın 400 kişilik, yazın en az 550 kişilik bir yolcu motoru kullanılacak.

Beşiktaş-Kabataş-Karaköy-Kasımpaşa-Sütlüce-Eyüp hattında ise günlük 12 sefer yapılması planlanıyor. Bu hattın sefer süresi de 50 dakika olarak belirlendi.

Maltepe-Büyükada-Heybeliada-Burgazada-Kınalıada hattında günlük 24 sefer yapılması planlanıyor. Gerçekleştirilecek her sefer ise 65 dakika sürecek.

Çengelköy-Kabataş hattında ise günlük 24 sefer yapılması planlanıyor. Gerçekleştirilecek her sefer de 20 dakika sürecek. Bu hatta kış yolcu kapasitesi en az 220 kişi, yaz yolcu kapasitesi en az 330 kişi olan yolcu motoru kullanılacak.

İki kıta arasında hizmet verecek Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş hattının sefer süresi 70 dakika olacak. Hatta bu süreyle günlük 10 sefer yapılması planlanıyor. Bu hatta kış yolcu kapasitesi en az 220 kişi, yaz yolcu kapasitesi en az 330 kişi olarak belirlendi.

Avcılar-Bakırköy-Kadıköy hattında da günlük 24 sefer yapılması hedeflenirken her sefer süresi de 50 dakika sürmesi bekleniyor.

Avcılar ve Bostancı hattında günlük 20 sefer yapılması planlanıyor. Bu sefer hattına kış ve yaz yolcu kapasitesi en az 350 kişi olan deniz otobüsü kullanılacak.

Sadece 11,50 TL’ye Yolculuk Yapılacak!

Tüm bu deniz seferi hatlarında yolculuk yapmak isteyen kişilerin ödemesi gereken tutar 11,50 TL olarak belirlenmiş olmakla beraber 1 Kasım tarihinden itibaren deniz hatlarında ya da deniz hatların yapılan tüm akrabalarda %50 indirimli olarak uygulanacak.

Çevre İller Haberleri