İstanbul'da Sahte Pasaport Operasyonu Düzenlendi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından göçmen kaçakçılığı ve resmi belgede sahtecilik suçlarıyla ilgili araştırma yapmaya başladı.Yurt...

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından göçmen kaçakçılığı ve resmi belgede sahtecilik suçlarıyla ilgili araştırma yapmaya başladı.

Yurt dışında yaşayan kişilere yönelik hazırlanan sahte pasaportu hazırladığı tespit edilen kişilere operasyon düzenlenerek 2 kişi gözaltına alındı. İstanbul Fatih'te gerçekleştirilen operasyon kapsamında şüphelilerin düzenledikleri belgelerin mor ışıkta videosu çekilerek alıcıları ikna ettikleri ve güven sağladıkları tespit edildi.

2 Kişi Gözaltına Alındı

İstanbul'un Fatih ilçesinin Cerrahpaşa Mahallesinde yaşayan kişiler R.B ve M.K.I tarafından sahte kimlik ve pasaport hazırladıkları tespit edilen adrese operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyon kapsamında 2 şüpheli yakalanırken ayrıca 42 ülkeye ait 113 kimlik kartı ve 90 boş kimlik kartı, 15 ülkeye ait 27 pasaport, 21 ülkeye ait boş 22 pasaport kapağı ile boş kimlik kartları, pasaport ve vize yaprakları, değerli kağıtlar, çip, mühür ve baskı aleti ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Çevre İller Haberleri