İstanbul'da Yılbaşı Tedbirleri Arttırıldı: Asayiş Denetimi Yapıldı

Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü'nce yunus ve önleyici hizmet, trafik denetleme, asayiş, narkotik, terörle mücadele ve özel harekat ekiplerinden oluşan polislerin katılımıyla huzur ve güvenliği sağlamak için Okmeydanı'nda...

Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü'nce yunus ve önleyici hizmet, trafik denetleme, asayiş, narkotik, terörle mücadele ve özel harekat ekiplerinden oluşan polislerin katılımıyla huzur ve güvenliği sağlamak için Okmeydanı'nda uygulama yapıldı.

Şişli'nin 5 farklı girişinde kurulan denetim noktalarında şüpheli görülen otomobiller durdurularak arandı, içerisinde bulunanların kimlikleri kontrol edildi. 90 personelle yapılan denetimde 127'si motosiklet 219 araç ve 1190 kişi incelendi.

Uygulama kapsamında, başta dolandırıcılık olmak üzere çeşitli suçlardan hakkında arama kaydı olan 3 şahıs yakalanırken, bir yoklama kaçağı hakkında da işlem yapıldı.

Denetimlerde 43 fişek ve 2 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, 6136 sayılı Kanun'a muhalefetten 1 şahıs hakkında idari işlem yapıldı.

Trafik denetimlerinde belgeleri incelenen 41 araca cezai işlem uygulanırken, 5 araç ise trafikten menedildi. İşlem yapılan araç sahiplerine toplamda 27 bin 365 TL idari para cezası verildi.

Denetimde, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi (KADES) programına yönelik 400 kadına bilgilendirme yapıldı.​​​​​​​

Çevre İller Haberleri