44 kursiyerin katıldığı atölyede uzman eğitmenlerden çömlek yapmayı öğrenen 20-65 yaş arasında kadınlar gelir de elde edebiliyor.
Kadınların keyifle eğitim aldığını anlatan seramik çömlek eğitmeni Derya Geri, öğrencilerin yol kat etmesi için çok daha fazla mesai harcamaları gerektiğini söyleyerek şunları ekledi:
Bu konuda çok istekliler, öğrenmeyi ve öğretmeyi isteyen her insan gerçekten çok başarılı olabiliyor. Çömleğin insana verdiği o doluluk hissi, kendi elleriyle boşaltıp istediği formu üretmesi, insanın mutlu ediyor.
Eğitimlerin adeta birer terapi niteliğinde olduğunu söyleyen Geri, kursiyerlerin özgüvenlerinin geliştiğini ve kupa, fincan, tabak ve çömlek üretimi yaptıklarını belirtti.
Merkez Müdürü Mehmet Sevinç ise kadınların kursta öğrendiklerini sosyal hayatlarında da devam ettirdiklerini ve bu sayede gelir elde ettiklerini de söyledi.
Öte yandan kursiyerlerden Selma Işıl Binsor ise kızından ilham aldığını şöyle dile getirdi:
Kursa terapi için başladım, yıllardır çalışmanın yorgunluğunu atmak için buraya gelerek çömlekçiliği öğreniyorum. Tornada çömlek, seramik yapmak, plaka yöntemiyle açma gibi birçok teknikleri öğrenerek yaratıcılığımızı geliştirdik.