Kağıthane'de 134 Parça Tarihi Eser Ele Geçirildi

Alınan bilgilere göre, İstanbul Kağıthane'de düzenlenen bir operasyonda, 134 parça tarihi eser ele geçirildi, 1 şüpheli de gözaltına alındı.Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Ortabayır Mahallesi Bacadibi Sokak'ta...

Alınan bilgilere göre, İstanbul Kağıthane'de düzenlenen bir operasyonda, 134 parça tarihi eser ele geçirildi, 1 şüpheli de gözaltına alındı.

Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Ortabayır Mahallesi Bacadibi Sokak'ta bir binanın deposunda tarihi eserler olduğuna dair bilgi aldı. Alınan bilgi üzerine çalışma başlatan ekipler, söz konusu depoya baskın düzenledi.

Yapılan baskında çeşitli renk ve simgeler bulunan tarihi eser niteliğindeki 127 adet para, 4 adet yüzük, 1 adet haç şeklinde obje ve 1 üzeri kırmızı taşlı obje ile 1 kolye parçası ele geçirildi.

59 Yaşındaki D.Ş. Gözaltında 

Ele geçirilen tarihi eserlerin yanı sıra 59 yaşındaki şüpheli D.Ş. de gözaltına alındı. Zanlı hakkında 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefetten işlem yapılırken, çıkarıldığı hakimlik tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Çevre İller Haberleri