Kardeşlik Kenti İçin 50 Konteyner Yola Çıktı

Depremlerden sonra Kahramanmaraş'ta kurulacak 50 dükkanlı "Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kardeşlik Çarşısı" için 10, İskenderun'da inşa edilecek 250 konteynerlik "Kardeşlik Kenti" için de 40 konteyner daha hazırlandı.Konteynerlerin...

Depremlerden sonra Kahramanmaraş'ta kurulacak 50 dükkanlı "Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kardeşlik Çarşısı" için 10, İskenderun'da inşa edilecek 250 konteynerlik "Kardeşlik Kenti" için de 40 konteyner daha hazırlandı.

Konteynerlerin bölgeye gönderilmesi ötürü Arifiye Garı'nda gerçekleştirilen programda konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, depremden sonra devlet ve millet olarak omuz omuza birçok çalışma yaptıklarını dile getirdi.

Yüce, bu çalışmalarda afetzedelerin yaralarına merhem olmak için çaba gösterdiklerini, devletin deprem bölgesini imar ettiğini, depremzedelere destek olduğunu belirtti.

Vatandaşlara en iyi hizmeti sunabilmek için seferber olduklarını kaydeden Yüce, bu konuda kendilerini destekleyenlere teşekkür etti.

250 Konteynerlik Bir Site Kuruyoruz

Yüce, İskenderun'da konteyner kent kurulumu yaptıklarını, içinde çocuk oyun grubu, mescit, derslik, kütüphane, sağlık tesisi, kıraathane, basketbol sahası, çamaşırhane, rehabilitasyon merkezi ve veteriner hizmeti verebilecek konteyner bulunduğunu ifade ederek, "250 konteynerlik bir site kuruyoruz. 164 tanesini göndermiştik bugün de 40 tane daha gidiyor. Tekrar konteyner gönderip oradaki çalışmaları tamamlayacağız." dedi.

Kahramanmaraş'ta 50 konteynerlik bir iş merkezi kurulumunun sonuna geldiklerini aktaran Yüce, "Geçtiğimiz günlerde bu iş merkezinin 40 dükkanını göndermiştik. Bugün ise kalan 10 dükkan konteyneri Maraş'a uğurluyoruz. Kurduğumuz bu gönül köprüsüyle afeti yaşayan kardeşlerimizin yaralarını sarmak ve normal hayatlarına dönmelerini sağlamak için çalışmalarımıza gündüz gece devam ediyoruz." şeklinde konuştu.

Çevre İller Haberleri