Katı Atıklardan 100 Bin Kişinin Elektrik İhtiyacını Karşılayacak Kadar Enerji Üretildi!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklama kapsamında, nüfusun her geçen gün artmasıyla başlayan katı atık sorununa, Entegre Katı Atık Yönetimi (SEKAY) projesiyle çözüm getirildi.Proje kapsamında 2022'de toplanan...

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklama kapsamında, nüfusun her geçen gün artmasıyla başlayan katı atık sorununa, Entegre Katı Atık Yönetimi (SEKAY) projesiyle çözüm getirildi.

Proje kapsamında 2022'de toplanan 339 bin 449 ton katı atık, bertaraf edildi. 100 bin kişinin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek kadar enerji üretildiği vurgulanan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Şehrin 6 farklı noktasında bulunan katı atık aktarma istasyonundan gelen atıklardan elde edilen enerji ile ülkemizin milli enerji politikalarına önemli katkı sağlanıyor. Yenilenebilir enerji kaynaklarının yanı sıra dönüştürülebilir atıklarda da çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, 10 bin ton kağıt, cam, plastik, metal gibi geri dönüştürülebilir atıkları tekrar ekonomiye kazandırdı. Büyükşehir Belediyesi olarak insanı merkez alan ve gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak adına çalışmalarımız tüm hızıyla artarak devam edecektir.

Çevre İller Haberleri