Kırklareli'nden Kısa Gelişmeler: Üretimin Yeni Merkezi Demirköy

Demirköy Belediye Başkanı Recep Gün, Trakya Kalkınma Ajansı iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında gıda üretim, depo ve satış alanında yapılan çalışmaları inceledi.Gazetecilere açıklama yapan Gün, makine ve techizatların...

Demirköy Belediye Başkanı Recep Gün, Trakya Kalkınma Ajansı iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında gıda üretim, depo ve satış alanında yapılan çalışmaları inceledi.

Gazetecilere açıklama yapan Gün, makine ve techizatların teslim alındığını ifade etti:

Bal dolum tesisi, mantar ve meyve soğuk hava depoları, erişte ve makarna üretiminin yapılacağı ilçemizin ve ürünlerinin marka değerini yükseltecek bir projeyi hayata geçirecek olmanın gururunu yaşıyoruz. Projemiz ile burada üreticilerimiz gelecekler son derece hijyenik koşullarda kendi markamızla üretim, dolum ve paketlemesini gerçekleştirecekler.

Sera Kurularak Tarım Desteklenecek

Öte yandan Pınarhisar Belediyesi tarafından da sera projesine yönelik çalışmalar devam ediyor. Pınarhisar Belediye Başkanı İhsan Talay, Trakya Kalkınma Ajansı desteğiyle yapılan sera çalışmalarını inceledi. İlk etapta 15 bölgede 500'er metrekarelik sera alanlarının kurulacağını belirten Talay, şunları kaydetti:

Pınarhisar'ımız tarım marketi haline gelecek. Seramız hem kadınlara istihdam sağlayacak, hem de bölgedeki vatandaşların ucuz sebzeye ulaşmasına imkan tanıyacak.

Gıda Ürünlerinde Denetlemeler Tam Gaz Devam Ediyor 

Son olarak Kırklareli'nde Lüleburgaz Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda ürünlerinde denetim yaptı. Gıda Kontrol Şubesi ekipleri, semt pazarlarındaki satış alanlarını kontrol etti.

Ürünlerin son kullanma tarihleri ve hijyen koşullarını inceleyen ekipler, denetimlerin aralıklarla devam edileceğini belirtti.

Çevre İller Haberleri