Kitap Okumayan Kalmasın Diye, Ayaklı Kütüphane!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü, Kırklareli İl Halk Kütüphanesi'ne tahsis edilen kütüphane otobüsüyle köy çocuklarına kitap sevgisini aşılıyor.Kırklareli Valisi Birol Ekici, İl...

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü, Kırklareli İl Halk Kütüphanesi'ne tahsis edilen kütüphane otobüsüyle köy çocuklarına kitap sevgisini aşılıyor.

Kırklareli Valisi Birol Ekici, İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Şen ve Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kalkan, 5 köyde 54 öğrencinin eğitim gördüğü Kayalı Köyü İlkokulu bahçesinde konumlandırılan gezici kütüphanede öğrencilerle kitap okudu.

Kitap okumanın önemine değinen ve öğrencilerle gelecekte gurur duyacaklarını söyleyerek şunları kaydetti:

En güzel çiçekler sarp kayalıklarda açar, hepiniz bir çiçeksiniz ve geleceğimizin teminatısınız. Çok uzun değil, göz açıp kapayıncaya kadar yerimizi sizlere bırakacağız. Geleceğin valileri, öğretmenleri, mühendisleri avukatları sizler olacaksınız, sizlerle gurur duyuyoruz.

Artık akıllı tahtalarımız var. Dünyanın en iyi imkanlarına sahibiz. 'Falanca ülkede varmış, filanca ülkede gezici kütüphaneler varmış' diye konuştuğumuz, yıllarca hayalini kurduğumuz otobüs işte karşımızda. İçi bilgi dolu, kitaplar dolu. Hayallerimiz dolu, umutlarımızla dolu, çok güzel kitaplar var. Bunları okuyarak kendinizi geleceği hazırlayacaksınız. Bunun mutluluğunu yaşıyorum.

Herkes Okumalı! 

Kuran-ı Kerim'deki ilk ayetin 'oku' olduğunu hatırlatan Ekici, herkesin okuması gerektiğini söyledi. Ayrıca, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram'ına kadar en çok kitap okuyan öğrenciye bir günlüğüne koltuğunu devredeceğini söyledi.

Öte yandan Kültür ve Turizm Müdürü Şen ise gezici kütüphanenin kırsalda yaşayan tüm öğrencilere hizmet edeceğini söyledi.

Çevre İller Haberleri